Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Măsuri pentru combaterea focarului de pestă de la Doștat. Proprietarul a trei porci morți ar fi adus boala pe încălțăminte

Publicat

p

Unitatea Locală de Decizie a Centrului Local de Combatere a Bolilor al județului Alba, reunită în ședință vineri 10 ianuarie 2020, a adoptat Decizia nr.1/10.01.2020, prin care s-a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea focarului de pestă porcină africană aflată în localitatea Boz, comuna Doștat, județul Alba.

Trei porci domestici au murit în zona satului Boz, și este posibil ca boala să fi fost adusă pe încălțăminte de proprietarul lor, de la o altă exploatație, de pe câmp sau din pădure, unde sunt mistreți purtători. Cei trei porci au fost îngropați sub supraveghere.

De asemenea, furajele folosite au fost îngropate și toate materialele de unică folosință au fost distruse. Clădirile și utilajele au fost curățate și dezinfectate.

Reprezentanții Instituției Prefectului Alba au transmis că a fost instituită o zonă de protecție cu o rază de cel puțin 3 kilometri, ea însăși înscrisă într-o zonă de supraveghere cu o rază de 10 kilometri. alba24

Precizăm că în prezent, localitatea Boz se află în zona de protecție, iar localitățile situate în zona de supraveghere din județ sunt: Vingard, Ungurei, Doștat, Șpring, Carpen, Drașov; Cunța.

”Reprezentanții instituțiilor nominalizate, autoritățile publice locale (unitățile locale de sprijin), precum și proprietarii exploatațiilor de animale, vor duce la îndeplinire de urgență măsurile stabilite prin Planul de Măsuri, în mod permanent până la reevaluarea stării epidemiologice actuale” a precizat prefectul Nicolae Albu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax