Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri pentru descoperirea medicilor impostori. Protocol şi schimb de informaţii între Colegiul Medicilor şi minister

Publicat

Colegiul Medicilor din România a anunţat, vineri, că semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății. Cele două instituţii vor face schimb de informaţii privind dreptul de practică al medicilor, avizele şi autorizările deţinute de aceştia, dar şi atenţionări primite în sistem despre ei.

„Având în vedere siguranța pacienților, asigurarea calității serviciilor medicale în unitățile sanitare publice și private și nu în ultimul rând onorabilitatea profesiei medicale, Colegiul Medicilor din România a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Sănătății.

Conform protocolului, cele două parți semnatare vor comunica datele și informațiile în legătură cu dreptul de practică al medicilor, specialitățile și calificările profesionale dobândite de medici, sancțiunile aplicate, existența unor avize și autorizări, informările și atenționările primite prin sistemul IMI precum și orice alte informații de natură a înlătura riscurile referitoare la siguranța pacienților, la asigurarea dreptului la sănătate ori la servicii medicale furnizate”, transmite Colegiul Medicilor, într-un comunicat de presă.

Reamintim că în ultima perioadă, în atenţia celor două instituţii, au intrat mai multe cazuri de medici falşi sau alte cadre medicale care practicau medicina fără documente legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax