Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri pentru desfăşurarea referendumului în Alba: Peste 870 de cadre MAI acţionează pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice

Publicat

pol

Peste 874 de cadre MAI asigură, în judeţul Alba, buna desfăşurare a referendumului. Pentru protecţia celor 437 de secţii de votare, vor fi repartizaţi 430 de poliţişti, 244 de jandarmi şi 200 de lucrători pentru situaţii de urgenţă.

„În contextul organizării, la data de 29.07.2012, a referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui României, la nivelul judeţului Alba au fost luate  măsurile de ordine şi siguranţă publică ce se impun pentru asigurarea în mod corespunzător a misiunilor şi activităţilor din competenţa Ministerului Administraţiei şi Internelor.

În vederea realizării unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Alba, pe timpul desfăşurării referendumului, vor fi angrenate peste 874 de cadre M.AI. Astfel, pentru protecţia celor 437 de secţii de votare, vor fi repartizaţi 430 de poliţişti, 244 de jandarmi şi 200 de lucrători pentru situaţii de urgenţă. Pentru menţinerea ordinii publice vor fi angrenate 334 efective ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, dintre care 274 de poliţişti şi 60 jandarmi.

De asemenea, pentru intervenţia în sprijinul efectivelor care asigură protecţia secţiilor de votare, au fost constituite 7 rezerve cu 64 de poliţişti şi jandarmi care vor putea fi dislocate în zonele în care se produc sau există riscul producerii de tulburări grave a ordinii publice.

Pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor electorale şi a votului multiplu, au fost constituite 12 microfiltre de poliţie rutieră, care vor fi amplasate în diferite zone ale judeţului şi care vor acţiona cu aparatură de supraveghere a traficului rutier.

Fiecare sesizare sau incident va fi tratat cu operativitate şi fermitate, astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în condiţii legale”, au transmis reprezentanţii IPJ Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax