Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri pentru integrarea tinerilor din patru şcoli din Alba pe piața muncii și bilanțul încasărilor la bugetul asigurărilor sociale, prezentate în Comisia de Dialog Social

Publicat

CIMG0392 Derularea proiectului pilot în patru şcoli din Alba, prin care 80 de tineri primesc asistenţă şi pregătire practică în vederea integrării pe piaţa muncii după absolvire, precum şi încasările AJFP la bugetul asigurărilor sociale, de sănătate şi şomaj pe trimestrul al treilea au fost temele discutate în şedinţa de miercuri a Comisiei de Dialog Social de la Instituţia Prefectului. În ceea ce priveşte veniturile la bugetul de stat, sumele colectate în perioada de referinţă au fost cu 4,76% mai mari faţă de cele de anul trecut.

La şedinţa Comisiei de Dialog Social a judeţului Alba au fost prezenţi prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer şi subprefectul Cornel Murg.

Prima temă înscrisă pe agendă a fost prezentată de către Petru Mârza, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Alba. Prin politicile judeţene de tineret, Consiliul Judeţean Alba sprijină educaţia şi formarea tinerilor prin diverse programe, proiecte, acţiuni proprii, dar şi prin dezvoltarea de parteneriate cu ONG-uri şi grupuri de iniţiativă ale tinerilor în vederea informării şi implicării tinerilor în activităţi specifice de formare, dezvoltare personală, voluntariat, antreprenoriat, artă, cultură, sport, cetăţenie.

În acest context, în perioada 31 decembrie 2013 – 30 decembrie 2014, Consiliul Judeţean Alba implementează proiectul Realizarea unui parteneriat în vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri în judeţul Alba, Romania, proiect pilot finanţat de Comisia Europeană în cadrul Acţiunii de pregătire „Schema de Garantare pentru Tineri” 2012.

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Patronatul Român, Asociaţia Acţiuni Sociale prin Metode Educative Active – ASMEA Ocna Mureş, Asociaţia Atitudini şi Alternative Bucureşti.

Proiectul are ca obiectiv general creşterea gradului de integrare socio-profesională a 80 de tineri din patru şcoli pilot din judeţul Alba, prin implementarea unui program de acompaniament, suport şi pregătire practică, în cadrul unui parteneriat public privat, constituit între actori locali cu atribuţii în implementarea politicilor de ocupare şi de tineret.

Prefectul Gheorghe Feneşer a precizat că astfel de proiecte sunt binevenite, mai ales că în prezent nu există oportunităţi numeroase de calificare profesională. „Şansa calificării tinerilor o reprezintă astfel de proiecte. Acestea trebuie să se orienteze spre tinerii care vor să opteze pentru calificarea şi practicarea ulterioară a unor diverse meserii. Bineînţeles că obiectivul principal al proiectelor trebuie să vizeze pe lângă calificarea profesională şi angajarea beneficiarilor”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Subprefectul Cornel Murg a completat la rândul său că importante sunt rezultatele concrete ale proiectelor implementate, adică acestea să fie efectiv viabile, cu consecinţa creşterii ocupării forţei de muncă.

Directorul adjunct în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba, Cornel Suciu, a prezentat situaţia încasărilor la bugetul asigurărilor sociale în judeţul Alba, în trimestrul al treilea 2014. Totalul veniturilor bugetare la această categorie este de 155.289.060 lei, cu 4,71% mai mult faţă de cele colectate în perioada similară de anul trecut, respectiv cu 7.314.824 lei.

Din analiza veniturilor bugetare încasate la bugetul asigurărilor sociale în trimestrul al treilea 2014 comparativ cu 2013 se constată creşterea realizărilor la bugetul asigurărilor de sănătate cu 5,37% (cu 2.200.904 lei), bugetul asigurărilor pentru şomaj cu 5,37% (cu 184.133 lei) şi bugetul de stat cu 4,76% (cu 4.929.787 lei).

Planul repartizat de ANAF la bugetul asigurărilor sociale pentru trimestrul III 2014 fost realizat în proporţie de 108,56%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax