Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri pentru prevenirea apariției pestei porcine, transmise de DSVSA. Boala nu a ajuns încă în județul Alba

avatar

Publicat

Pesta porcină africană nu a ajuns deocamdată pe teritoriul județului Alba, anunță DSVSA Alba, într-un comunicat de presă. Asta nu înseamnă însă că populația, vânătorii, veterinarii și celelalte autorități nu trebuie să fie în alertă. Pentru ca cetățenii din județ să fie informați și să acționeze corespunzător, instituția a transmis ce măsuri trebuie luate urgent de cei care ar vedea semne de pestă porcină.

„Oamenii trebuie să anunțe autoritățile despre orice animale bolnave sau găsite moarte în gospodărie sau exploatațiile nonprofesionale. În gospodăriile și microfermele în care se cresc porci trebuie să existe garduri, astfel încât animalele să nu poată intra în contact cu mistreți, alți proprietari de animale și dacă se poate nici cu alte animale, care ar putea fi purtătoare.

Porcii din gospodării nu trebuie hrăniți, mai ales în această perioadă, cu resturi de carne de porc gătită în familie și este extrem de important ca animalele să nu fie scoase din gospodărie pentru montă. Este indicat ca proprietarii de animale să nu folosească fân sau iarbă pentru așternuturi, deoarece acestea ar putea veni în contract cu mistreții bolnavi. Este necesar ca deținătorii de porci să comunice în permanență cu veterinarii despre starea de sănătate a animalelor pe care le dețin.

Pe de altă parte, pentru a-și putea proteja animalele de pesta africană, oamenii din Alba trebuie să anunțe imediat autoritățile locale dacă observă mistreți cu comportament ciudat, și mai ales, în cazul descoperirii unor cadavre sau resturi de carne. Este important ca oamenii să nu intre în contact cu mistreții vii sau cadavrele acestore” a transmis DSVSA Alba.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanț revoltător al CFR. Trenurile au întârziat șase ani într-u an

avatar

Publicat

tren CFR

Șase ani într-un an. Atât au au avut întârzieri trenurile din România în anul 2018. Statistica vine chiar de la Ministerul Transporturilor. Şi în timp ce la noii oficiali se mulţumesc să constate dezastrul, în Japonia, şeful căilor ferate a demisionat, iar ministrul Transporturilor şi-a cerut public scuze când trenurile de acolo au adunat întârzieri […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident în localitatea Trâmpoiele. O mașină în care se aflau trei persoane s-a răsturnat în râul Ampoi

avatar

Publicat

masina in ampoi

Trei persoane au rămas încarcerate după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat. Accidentul s-a petrecut duminică în jurul orei 11.30 în localitatea Trâmpoiele. Potrivit IPJ Alba, persoanele sunt conștiente.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Până la 1 martie: Înscrieri pentru învățământul universitar, postliceal și liceal militar. Număr de locuri și condiții

avatar

Publicat

armata militari

Tinerii care își doresc o carierp militară trebuie să știe că început, prin Biroul Informare Recrutare, întocmirea dosarelor de candidat pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar şi comunică celor interesaţi următoarea ofertă educaţională pentru anul şcolar 2019-2020 (băieţi şi fete). Până la 1 martie au loc recrutări pentru învățământul universitar, postliceal și […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Destinul Floricăi Maria Sas din Aiud. Sclavă într-un harem otoman a ajuns Lady în societatea britanică

avatar

Publicat

Florica Maria Sas, fost o exploratoare de origine transilvăneană, este cunoscută azi ca şi Lady Florence Baker. Naţionalitatea lui Sas este disputată şi de maghiari şi de austriaci. Florica s-a născut în 1841 la Aiud, pe atunci aflat sub ocupaţia Imperiului Austriac.     Viaţa tinerei care s-a născut pe 6 august 1841, la Aiud, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate