Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri pentru prevenirea apariției pestei porcine, transmise de DSVSA. Boala nu a ajuns încă în județul Alba

porci

Publicat

Pesta porcină africană nu a ajuns deocamdată pe teritoriul județului Alba, anunță DSVSA Alba, într-un comunicat de presă. Asta nu înseamnă însă că populația, vânătorii, veterinarii și celelalte autorități nu trebuie să fie în alertă. Pentru ca cetățenii din județ să fie informați și să acționeze corespunzător, instituția a transmis ce măsuri trebuie luate urgent de cei care ar vedea semne de pestă porcină.

„Oamenii trebuie să anunțe autoritățile despre orice animale bolnave sau găsite moarte în gospodărie sau exploatațiile nonprofesionale. În gospodăriile și microfermele în care se cresc porci trebuie să existe garduri, astfel încât animalele să nu poată intra în contact cu mistreți, alți proprietari de animale și dacă se poate nici cu alte animale, care ar putea fi purtătoare.

Porcii din gospodării nu trebuie hrăniți, mai ales în această perioadă, cu resturi de carne de porc gătită în familie și este extrem de important ca animalele să nu fie scoase din gospodărie pentru montă. Este indicat ca proprietarii de animale să nu folosească fân sau iarbă pentru așternuturi, deoarece acestea ar putea veni în contract cu mistreții bolnavi. Este necesar ca deținătorii de porci să comunice în permanență cu veterinarii despre starea de sănătate a animalelor pe care le dețin.

Pe de altă parte, pentru a-și putea proteja animalele de pesta africană, oamenii din Alba trebuie să anunțe imediat autoritățile locale dacă observă mistreți cu comportament ciudat, și mai ales, în cazul descoperirii unor cadavre sau resturi de carne. Este important ca oamenii să nu intre în contact cu mistreții vii sau cadavrele acestore” a transmis DSVSA Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate