Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri pentru protecţia persoanelor fără adăpost, expuse la ger. Echipaje de poliţişti, jandarmi şi Ambulanţă din Alba asigură permanenţa în teren

Publicat

În condiţiile în care, în judeţul Alba, temperaturile vor fi extrem de scăzute până sâmbătă seara, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, a avut loc vineri o şedinţă operativă, care a avut ca obiectiv stabilirea modului de acţiune în vederea protecţiei persoanelor fără adăpost şi ale celor care locuiesc în spaţii neîncălzite.

Conform celor stabilite de către autorităţi, în cazul în care la Unitatea de Primire Urgenţe se vor prezenta persoane fără adăpost, acestea vor fi preluate de către personalul medical şi, după primirea îngrijirilor medicale, dacă este cazul, vor fi transportate la adăposturile special amenajate de către autorităţile locale. Zonele care sunt frecventate de obicei de persoanele fără adăpost vor fi verificate permanent de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă, echipajele inspectoratelor de poliţie şi jandarmi, în colaborare cu poliţiştii locali, care se vor asigura că persoanele fără adăpost ajung fie la Unitatea de Primire Urgenţe, fie direct la adăposturile speciale amenajate de autorităţile locale.

Toate comitele locale pentru situaţii de urgenţă din Alba au primit vineri dimineaţa solicitarea prefectului Flaviu Cozuc privind luarea tuturor măsurilor de prevenire a deceselor prin hipotermie şi asigurarea protecţiei persoanelor fără adăpost, precum şi a celor care locuiesc în spaţii neîncălzite.

Ca urmare, primarii, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, au obligaţia de a pune în aplicare planurile locale pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice sezonului de iarnă, identificarea persoanelor nevoiaşe sau fără adăpost şi asigurarea măsurilor de adăpostire a acestora în centrele sociale sau alte adăposturi amenajate în acest sens, prin grija serviciilor sociale, menţinerea permanentă a legăturii cu echipajele de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali în scopul verificării zonelor frecventate de persoanele fără adăpost şi comunicarea cu serviciul de ambulanţă sau ISU Alba pentru transportarea către unităţile spitaliceşti a persoanelor care au suferit degerături.

La şedinţa care a avut loc la Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, au participat prefectul Flaviu Cozuc, subprefectul Cornel Murg şi reprezentanţii ISU, IJP, IJJ, DSP Alba, ai Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Alba, precum şi ai Poliţiei Locale a municipiului Alba Iulia.

Centrul Meteorologic Regional Transilvania – Sud al Administraţiei Naţionale de Meteorologie anunţă că, în judeţul Alba, începând din 15 decembrie, o dată cu expirarea codului galben de ger, vremea se va încălzi uşor în zonele înalte, iar în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare. În următoarele zile, vremea se anunţă normală din punct de vedere termic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax