Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri preventive şi de intervenţie dispuse de Administraţia Bazinală de Apă Mureş în urma fenomenelor hidrologice din Alba

Publicat

Administraţia Bazinală de Apă Mureş a dispus măsuri pentru întărirea monitorizării nivelurilor râurilor, supravegherii lucrărilor cu rol de apărare şi de exploatare a acestora în regim de ape mari, în vederea atenuării şi tranzitării debitelor mărite. Totodată, au fost luate măsuri pentru pregătirea stocurilor de apărare cu materiale şi echipamente, iar echipele subunităţilor teritoriale ale Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, respectiv Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba sunt pregătite să intervină la lucrările hidrotehnice din administrare, în zonele, în care, se vor semnala situaţii deosebite.

Se recomandă autorităţilor locale să întreprindă prin serviciile de voluntari, măsuri preventive de curăţare a şanţurilor şi rigolelor, să verifice şi să îndepărteze plutitorii din zona secţiunilor podurilor şi podeţelor pentru reducerea efectelor inundaţiilor cu caracter local.

Sistemul de Gospodarire al Apelor Alba recomandă populaţiei să urmărească atenţionările şi avertizările prezentate de mass-media, să evite activităţile în zona cursurilor de apă aflate sub avertizare şi să respecte indicaţiile reprezentanţilor Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.

„Vă informăm că lucrările din administrare se comportă bine, debitele au fost în creştere  datorită efectului combinat al precipitaţiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă din zona de munte şi propagării. Creşteri mai importante de niveluri cu depăşiri ale cotelor de apărare s-au înregistrat pe râul Geoagiu la staţia hidrometrică Teiuş (astfel: Cota maximă înregistrată: H=262cm(CA+12cm) în data de 4 aprilie ora 6.00. La această oră, nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice sunt sub cotele de atenţie. Debitele vor fi în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.

O atenţie deosebită se acordă acumulării Mihoeşti, având în vedere şi faptul că în prezent barajul este supus unor lucrări de punere în siguranţă. Sunt supravegheate în permanenţă debitele din aval (Câmpeni, Baia de Arieş, Turda), pentru reglarea acestora prin manevrele tehnice ale golirilor lacului de acumulare. Nu au fost atinse debite de atenţie în aval.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor înregistrate şi prognozate, vom reveni cu informaţii suplimentare”, a transmis directoarea Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, Marcela Crețu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax