Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri speciale la DSV Alba în preajma Sărbătorilor de Paşte: Controale în pieţe, permanenţa la sediu pentru consumatori şi abatoare propuse pentru autorizare

Publicat

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba reamintesc că, în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când, în mod tradiţional, consumul de alimente de origine animală creşte semnificativ, sunt luate măsuri speciale şi sunt intensificate acţiunile de control. De asemenea, la nivelul instituţiei este asigurată permanenţa şi au fost propuse pentru autorizare mai multe abatoare din judeţ.

În perioada 7 – 19 aprilie, medicii veterinari din cadrul DSVSA, circumscripţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) şi circumscripţiile sanitar-veterinare zonale (CSVZ) vor efectua controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare în târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare temporare, unităţi de tranşare, unităţi de depozitare, unităţi de alimentaţie publică, precum şi în toate unităţile unde se comercializează alimente de origine animală.

În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală se va asigura personalul sanitar-veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

În cazul în care, în urma controalelor sanitar-veterinare efectuate de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA, cu sprijinul altor autorităţi competente locale (primării, Consiliul Judeţean, Instituţia Prefectului etc.)  vor constata că nu sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare de funcţionare, vor fi aplicate sancţiuni în conformitate cu legislaţia în vigoare.

La nivelul DSVSA, CSVSA şi CSVZ va fi organizată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect legat de nerespectarea normelor sanitar-veterinare.

La sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba se va asigura permanenţa, inclusiv sâmbăta şi duminica, între orele 8.00-16.00. Consumatorii pot sesiza abateri de la normele în vigoare, înregistrate pe teritoriul judeţului Alba la numărul de telefon  0258/835915 sau se pot adresa circumscripţiilor sanitar-veterinare teritoriale.

Circumscripţiile Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţul Alba:

CSVSA Alba I: 0258/816217

CSVSA Alba II:  0258/835701

CSVSA Aiud: 0258/861658

CSVSA Blaj: 0258/710102

CSVSA Cîmpeni: 0258/771514

CSVSA Cugir: 0258/751724

CSVSA Ocna Mureş: 0258/870838

CSVSA Sebeş: 0258/731038

CSVSA Teiuş: 0258/851717

Lista abatoarelor propuse pentru autorizare:

Blaj: SC Montana Popa SRL

Mesentea: SC Carmes Alba SRL

Ighiu: SC Transeuro SRL

Vinţu de Jos: SC Mercado SRL

Cugir: Asociaţia Crescătorilor de Animale.

Sacrificarea mieilor, destinaţi consumului familial în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale se va face numai în centrele de sacrificare temporară, administrate de primării prin intermediul medicilor veterinari şi în abatoarele autorizate sanitar veterinar, din judeţul Alba. Carnea de miel obţinută în centrele de tăiere provizorii poate fi comercializată atât la faţa locului, cât şi în halele agroalimentare autorizate sanitar veterinar, aparţinând de primăriile din judeţ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax