Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Măsurile luate de Poliția și Jandarmeria din Alba pentru început de an școlar în siguranță. Patrule în apropierea școlilor

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba și Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba anunță măsurile luate pentru început de an școlar în siguranță, în județ.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat toate măsurile necesare pentru un început de an școlar în liniște și siguranță. Au fost efectuate verificări înainte de startul cursurilor și au fost stabilite priorități de acțiune după ce elevii vor începe efectiv orele.

IPJ Alba: Mașini de transport elevi, verificate

Premergător acestui moment, polițiștii de la rutieră au verificat peste 100 de autovehicule de transport elevi și i-au instruit pe conducătorii acestora cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului dar au verificat și existența și starea indicatoarelor de avertizare și informare precum și starea marcajelor rutiere și a amenajărilor din zona unităților de învățământ.

Coordonatorii activității de transport elevi trebuie să știe că au obligația să respecte destinația autovehiculelor de transport elevi, motiv pentru care reamintim că, în afara scopului expres pentru care au fost distribuite, respectiv transportul elevilor la și de la unitatea de învățământ, acestea pot transporta elevi și profesori însoțitori la activități culturale și educative extracurriculare (festivaluri, cursuri școlare, excursii, tabere de creație, etc.), nefiind permisă folosirea în alte scopuri.

În perioada 5 – 9 septembrie 2022, vor fi efectuate controale în trafic, care vor viza verificarea stării psihofizice a conducătorilor de astfel de autovehicule, inclusiv prin testarea alcoolscop, utilizarea centurilor de siguranță și respectarea normelor rutiere și a celorlalte norme privind transportul de persoane.

Polițiști în trafic, în zona unităților de învățământ

În noul an școlar, polițiștii vor fi prezenți zona unităţilor de învăţământ, amplasate în zone intens circulate, pentru asigurarea fluenței rutiere, prevenirea accidentelor și a oricăror incidente care pot afecta siguranța elevilor și a cadrelor didactice.

În anul școlar trecut, Biroul Siguranță Școlară, sub coordonarea Direcției Siguranță Școlară, a derulat un proiect pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar.

Acesta s-a adresat unui număr de 859 de elevi și s-a desfășurat în 4 unități de învățământ preuniversitar, selectate ca urmare a evoluției situației operative și a problematicii înregistrate la Inspectoratul Școlar Județean Alba. În cadrul proiectului au fost derulate 110 activități informativ-preventive, la orele de curs, fiind identificați 28 de elevi în situații de risc. Aceștia au fost consiliați, în scopul reglării comportamentelor nepotrivite.

IPJ Alba: Activități informative pentru elevi

Începerea anului școlar reprezintă un moment important, de adaptare, pentru fiecare copil, de socializare și de stabilire a unor reguli de comportament care să le confere siguranță, fie că sunt în trafic, în spațiul public, la domiciliu sau în spațiul online, motiv pentru care activitățile care să prevină victimizarea acestora au început deja, potrivit IPJ Alba.

Campania „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, a debutat la data de 29 august și se va derula până în 11 septembrie. Aceasta are drept scop creșterea gradului de siguranță a minorilor prin informarea părinților asupra comportamentelor de risc și situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși copiii.

Pe durata întregului an școlar, polițiștii vor continua activitățile pentru reducerea violenței fizice și psihologice, în rândul elevilor, cu implicarea celorlalte instituții ale statului, cu competențe în domeniu precum și pentru creșterea siguranței tuturor participanților la procesul educațional.

Jandarmeria Alba va intensifica măsurile de ordine publică în apropierea școlilor

Pentru creşterea gradului de siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ, odată cu începerea anului şcolar 2022-2023, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba va intensifica măsurile de ordine publică în zona adiacentă unităţilor şcolare, precum şi pe traseele de deplasare ale elevilor.

În acest sens, în 5 septembrie, jandarmii vor asigura climatul de liniște și siguranță publică în cadrul a 13 școli de pe raza județului Alba, atât în patrule independente, cât și în sprijinul poliției.

Acțiunile jandarmilor vizează prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional, dar și menținerea unei bune colaborări cu reprezentanții unităților de învățământ.

De asemenea, ca și în anii trecuți, pe tot parcursul anului școlar, forțele de ordine publică vor participa la menținerea liniștii și ordinii publice în zona instituțiilor de învățământ aflate în raza de competență, dar și în zonele din proximitatea acestora, unde se creeează aglomerări de persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax