Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Materiale didactice auxiliare pentru copiii din clasa pregătitoare nu au ajuns la școlile din Alba. Vezi ce explicații dau oficialii IȘJ

Publicat

După patru zile de la începerea noului an școlar, materialele didactice pentruclasa pregătitoare nu au ajuns în unitățile  de învățământ din județul Alba. După cum susțin directorii școlilor, această problemă nu s-a produs dintr-o neglijență a conducerii sau a personalului auxiliar, ci a Ministerului, care nu și-a respectat anumite angajamente.

Cu toate că oficialii Inspectoratului Școlar Județean Alba asigurau, la sfârșitul săptămânii trecute, înainte de începerea anului școlar că, pe lângă mobilierul special pentru clasa pregătitoare, care a fost instalat în săli, și materialele didactice auxiliare au fost deja livrate la sediul IȘJ, urmând a fi distribuite în școli, acestea nu au ajuns până în prezent în mâinile micuților de 6 ani.

Întrebat despre motivul întârzierii sosirii materialelor didactice în școli, în condițiile în care ar fi trebuit ca acestea să fi ajuns cel puțin la sediul IȘJ, inspectorul școlar de specialitate, Dan Bordean a explicat că doar „un singur reper” a fost livrat în Alba Iulia și se așteaptă sosirea celorlalte, astfel încât distribuția să fie făcută pentru întregul set de materiale.

„Nu a ajuns în Alba Iulia decât un singur reper, de aceea nu sunt materialele didactice auxiliare pentru clasa pregătitoare în școli. A sosit o mașină, a lăsat coletul la IȘJ, iar noi l-am transportat la depozit. Trebuie să mai sosească o serie, nu știm exact câte sunt. Nu cred că mai durează mult, dar nu știu exact când vor veni. În orice caz, din momentul în care sosesc, vor ajunge în școli în maxim o zi. Așteptăm”, a declarat Dan Bordean.

Pachetul cu materiale didactice auxiliare oferite de către MECTS copiilor din clasele pregătitoare ar trebui să conțină truse geometrice, tăbliţe magnetice cu litere, alfabetar, echipamente sportive precum mingi, saltele de gimnastică, materiale pentru geografie, instrumente de măsurare şi diverse jocuri cu jetoane. Cum, în clasa pregătitoare nu se folosesc manuale și caiete, ci învățarea se face în general prin joc, deocamdată, în lipsa acestor materiale, învățătorii se folosesc de materiale didactice proprii în desfășurarea activităților specifice acestei clase.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. George

    joi, 20.09.2012 at 22:01

    Asa credeti voi ca nu se cer caiete si manuale pt. clasa pregatitoare. Am un copil in clasa pregatitoare si ni s-au cerut deja caiete tip 1, de matematica, cu foi veline, plus un pachet consistent de caiete speciale pentru materiile care se predau copiilor, inclusiv pentru limba engleza. Mai informati-va!

    • Aida

      marți, 25.09.2012 at 16:38

      Tot la fel si in judetul Prahova s-au cerut caiete de matematica, de dictando, cu foaie velina, bloc de desen, set caiete speciale, caiete speciale de engleza, cartoane colorate, capsator, perforator, top hartie xerox, carti cu animale, carti de colorat, carte de povesti ilustrata, 1 set hartie glase, 1 set hartie creponata, jocuri, puzzele, Logi II, biblioraft folii acuarele, etichete, cos pentru materiale, trusa sanitara, rola scotch, postituri dif marimi si forme, agrafe birou, patafix, foi flipchart, banda dublu adeziva etc ASTA NUMAI PENTRU PRIMUL SEMESTRU. Plus 20 lei fondul clasei si urmeaza sa cumparam covor dulapioare si saltelute pentru sport.S-A SPUS CA NU ESTE OBLIGATORIE UNIFORMA? DIN PRIMA ZI S-A FACUT OBSERVATIA SA VINA TOATA LUMEA IN ALB!!! UNDE ESTE PACHETUL DE MATERIALE OFERIT DE CATRE MECTS

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax