Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Materialele medicale abandonate pe un câmp din Miceşti, lângă Alba Iulia vor fi incinerate de o firmă specializată

Publicat

Cele aproximativ 200 de kg de materiale medicale, care au fost abandonate pe un câmp în apropierea cartierului Miceşti au fost stocate în saci de către reprezentanţii firmei de salubrizare care operează în Alba Iulia, sub atenta supraveghere a reprezentanţilor Primăriei. Potrivit şefului Gărzii de Mediu, Dănuţ Hălălai, chiar dacă condiţiile meteo de marţi dimineaţa au cam îngreunat procesul de curăţare a zonei, materialele se adună în saci, urmând ca acestea să ajungă la o firmă specializată pentru a fi incinerate.

Acesta a mai spus că toţi sacii cu materiale care vor fi adunaţi vor fi predaţi spitalului, iar apoi reprezentanţii unităţii medicale vor lua legătura cu firma care le va incinera.

Dănuţ Hălălai a spus că autorităţile continuă cercetările, pentru a afla cine se face vinovat de abandonarea pe câmp a aproximativ 200 de kg de de materiale medicale, printre care medicamente şi echipamente, care încă se aflau în termen de valabilitate.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Nicoleta Coşarcă a declarat că urmează ca sacii să ajungă la unitatea medicală, unde se vor face procese verbale, iar apoi predate la firma de incinerat. „Sacii trebuie inventariaţi prima dată. Apoi o să fie prealuaţi de o firmă de incinerat de la Sibiu. Aş vrea să ştiu şi eu cine a făcut acest gest. E foarte rău ce s-a întâmplat. E incalificabil gestul. Dacă nu le doreau, puteau să le aducă şi la noi la spital”, a spus Nicoleta Coşarcă.

Reamintim că luni, Garda de Mediu Alba a fost sesizată de existenţa unei cantităţi de materiale medicale, care constă în echipament textil pentru sălile de operaţie, măști medicale, truse de perfuzii, halate, bonete, medicamente. Toate aceste materiale erau împrăştiate pe o suprafaţă de aproximativ 7 metri pătraţi, într-un câmp din apropierea cartierului Miceşti. Şeful Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai a spus că produsele găsite sunt fabricate peste hotare, iar în proporție de 80% se aflau în termen de valabilitate. Cel mai probabil aceste materiale erau ajutoare medicale.

Citeşte şi FOTO: Aproximativ 200 kg de materiale medicale, abandonate pe un câmp din Micești, lângă Alba Iulia. Autorităţile cercetează cazul

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax