Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MDRAP: 2.500 de IMM-uri vor putea beneficia de credite garantate de stat, de anul viitor. Buget de 100 milioane euro pentru finanţări

Publicat

fonduri europene

fonduri europeneDe anul viitor, 2.500 de IMM-uri vor putea beneficia de credite garantate de stat. România, Uniunea Europeană, Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții au încheiat joi documentele aferente Programului Operaţional Iniţiativa pentru IMM-uri (POIMM).

Acordul de finanțare, Acordul între creditori și Contractul de gaj au fost semnate de Vasile Dîncu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice; Normunds Popens, director general adjunct pentru politică regională și urbană, Comisia Europeană; Hubert Cottogni, director, Fondul European de Investiții; Dietmar Dumlich, director, Banca Europeană de Investiții, transmite Ministerul Dezvoltării Regionale, într-un comunicat.

Cu un buget de 100 de milioane de euro alocat din Fondul European de Dezvoltare Regională, POIIMM sprijină întreprinderile mici și mijlocii prin facilitarea accesului la credite, prin oferirea unei rate de garantare de până la 80%.

Vezi şi Finanţări de 100 milioane euro pentru IMM-urile din România, adoptate de UE. Pachet de investiții prin FEDR

„Ce facem azi e un moment important pentru mediul de afaceri din România: IMM-urile reprezintă 90% din totalul firmelor, asigură 60% din totalul locurilor de muncă și au cea mai importantă participare la PIB-ul României. Alocarea va finanța 2.500 de întreprinderi mici și mijlocii cu o valoare totală care va ajunge la 400 de milioane de euro, arată estimările actuale ale specialiștilor. Programul finanțează toate sectoarele, mai puțin cel agricol”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Dîncu la ceremonia de semnare.

La nivel european, Inițiativa pentru IMM-uri a fost lansată în anul 2013.

„Urmează procesul de selectare a băncilor de către Fondul European de Investiții, estimat la 2 luni. Pentru lansarea apelului sunt necesare reuniuni ale Comitetului de Monitorizare al programului și al Comitetului Investitorilor. Prima întâlnire a acestora are loc chiar astăzi (n.r. – joi), la sediul ministerului”, a precizat Vasile Dîncu.

Programul Operațional Inițiativa pentru IMM-uri a fost aprobat de Comisia Europeană în martie 2015 și conține o singură prioritate de investiții: Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și de a se angaja în procesele de inovare. Programul acoperă atât regiunea București-Ilfov, clasificată ca regiune mai dezvoltată, cât și celelalte 7 regiuni ale țării, incluse în categoria celor mai puțin dezvoltate. Acordarea de credite se va face la nivel național, în funcție de cererea IMM, fără obiective regionale.

Acest program operațional va fi lansat în prima parte a anului 2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax