Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MEC a finalizat proiectul pentru Statutul Studentului. Vezi ce drepturi şi obligaţii au studenţii din universităţile româneşti

Publicat

După mai multe reprize de discuţii cu organizaţiile studenţeşti, Ministerul Educaţiei a elaborat, în premieră, un proiect al Statutului Studentului. Documentul propune stabilirea unor drepturi, dar şi obligaţii ale tuturor studenţilor din universităţile româneşti. În proiect se prevede, printre altele, că studenţii vor avea dreptul să cunoască modalităţile prin care se stabilesc taxele de studiu, precum şi alte taxe percepute de fiecare universitate, dar şi să evalueze prestaţia cadrelor didactice, care este obligatorie conform legii.

În document se prevede că rezultatele evaluării cadrelor didactice se vor publica pe site-ul propriu al universităţii, iar acestea vor conţine centralizarea tuturor evaluărilor pentru fiecare profesor în parte.

Proiectul Statutului Studentului mai prevede că studenţii vor putea beneficia de subvenţii şi pentru altă formă de cazare faţă de cea la cămin.

De asemenea, candidații proveniți din medii cu risc socio-economic ridicat sau marginalizate din punct de vedere social – absolvenți ai liceelor din mediu rural sau din orașe cu mai puțin de 10.000 de locuitori – pot beneficia de un număr de locuri bugetate garantate, în condițiile legii. Universitățile vor asigura acestor studenți servicii gratuite aferente integrării lor academice, sociale și culturale în comunitate și vor urmări permanent traseul lor educațional. Documentul mai prevede condiţiile în care se acorda burse şi subvenţii pentru studenţi, reducerile  şi gratuităţile de care aceştia beneficiază la  transport, activităţi culturale samd.

Descarcă de aici documentul integral.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax