Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SCĂPATĂ DE RETROGRADARE: Unirea Alba Iulia a învins Poli Iaşi, cu 2-0, pe „mâna” lui Mureşan

Publicat

Unirea Alba Iulia a primit, sâmbătă, pe propriul teren, replica formației Poli ACSMU Iași, echipă scăpată de grijile retrogradării și neimplicată în lupta pentru accederea în elita fotbalului românesc. Partida de sâmbătă putea fi și una capitală pentru trupa pregătită de Gabriel Rotaru, tehnicianul Unirii având la dispoziție întreg efectivul, cu excepțiile lui Stan și Cristea.

Unirea Alba Iulia este tot mai aproape de a juca și în sezonul următor în eșalonul secund, reuşind să se impună  cu 2-0 în fața formației Poli Iași, grație dublei reușite de Silviu Mureșan. Victoria de sâmbătă, cumulată cu înfrângerile contracandidatelor ACU Arad și Mureșul Deva, aduc echipei albaiuliene şansa de a rămâne în Liga a II-a, cu condiţia să mai aibă  o remiză.

Declaraţii înaintea partidei

”Partida de sâmbătă este una extrem de importantă pentru noi, trebuie să o câștigăm cu orice preț, pentru că  situația în care ne aflăm nu ne permite să mai cedăm puncte. Nici nu concep alt rezultat decât victoria”, a declarat Nicolae Lupu, președinte executiv FC Unirea Alba Iulia.

Pe banca ieșenilor se află tehnicianul alături de care Unirea Alba Iulia a promovat în sezonul 2008-2009, Adrian Falub, antrenor de care formaţia s-a despărțit după 20 de etape scurse din Liga I, la capătul unui meci pierdut contra grupării Poli Iași. ”Nu cred că partida va fi specială, pentru că este Falub la Iași, el are amintiri plăcute la Alba Iulia și nu cred că are motive pentru care să se răzbune, doarece ne-am despărțit în condiții amiabile”, a mai spus Lupu.

Totodată, președintele executiv al Unirii consideră că antrenorul ieșenilor nu va dori să facă vreun favor Unirii. ”Chiar dacă nu e vorba de ambiții, eu sunt convins că  Adrian Falub va dori să câștige la Alba Iulia”, a încheiat Nicolae Lupu.

Fazele meciului

Unirea Alba Iulia a început bine partida cu Poli Iaşi, chiar dacă, în primele minute, Silviu Mureșan a irosit o ocazie de unu la unu cu portarul advers. În minutul 11, același Silviu Mureșan a deschis scorul, după ce s-a distrat cu defensiva moldovenilor și a înscris cu lejeritate din careu. Unirea și-a dublat avantajul în minutul 35, când Mureșan a finalizat o formalitate după un șut de centrare a lui Dragoș Boboc de pe partea  stângă (poziție suspectă de offside).

Partida a fost dominată de gruparea antrenată de Gabriel Rotaru de la un capăt la celălalt, moldovenii neavând șansa de a-și crea prea multe oportunități de a marca. Prestația excelentă a fundașilor Bâlu, Potopea, Camara și Oprea au făcut ca Poli Iași să ajungă rar și fără a pune un real pericol la poarta lui Pascal.

Unirea Alba Iulia: Pascal (cpt.) – Bâlu, Kamara, Potopea, Oprea – Spătaru, Pleniceanu, D. Militaru, Boboc – N. Stanciu, S. Mureşan. Rezerve: Ignat – C. Oară, Ciofu, Filip, Giurgiu, A. Câmpeanu, F. Himcinschi. Antrenor: Gabriel Rotaru.

Politehnica Iaşi: Alekseev – Al. Creţu, S. Muth, Ad. Avrămia, G. Siminic – R. Gado, Cl. Tudor (cpt.), Fl. Pătraşcu, Ghinceanu – M. Florea, Kamara. Rezerve: Bălan – M. Bădie, M. Tănasă, Herghelegiu, Drida, Panc, C. Vlaicu. Antrenor: Adrian Falub.

Declarații după finalizarea partidei

Antrenorul moldovenilor, Adrian Falub a recunoscut faptul că echipa lui a avut o prestație mai palidă la Alba Iulia și nu a contestat succesul „alb-negrilor”.  ”Am făcut un meci foarte slab, suntem pe un loc în clasament care nu ne dă motivația să jucăm la o turație maximă. Alba a meritat victoria, sunt îngrijorat de modul în care ne-am prezentat la meci și pregătim în continuare sezonul următor”, a declarat Adrian Falub, antrenor principal Poli ACSMU Iași.

De partea cealaltă, secundul Adorian Himcinschi  a savurat victoria izbăvitoare. ”Am avut mare nevoie de cele trei puncte, victoria ne asigură liniștea înaintea ultimelor două etape, am făcut un meci reușit, după un joc bun, băieții au dat dovadă de atitudine”, a declarat Adorian Himcinschi, antrenor principal FC Unirea Alba Iulia.

Silviu Mureșan, gol cu dedicație pentru Falub

Aflat la prima lui ”dublă” din carieră, Silviu Mureșan a dedicat golurile, antrenorului Adrian Falub. Acesta susține că a venit momentul răzbunării pentru tratamentul primit in Liga I din partea tehnicianului Adi Falub. ”Îi dedic golurile lui Falub pentru tot ce s-a întâmplat în returul diviziei A, când m-a adus de la Zlatna și m-a ținut în spatele porții. E prima mea dublă în carieră, chiar am vrut să-mi fac tricou cu dedicație pentru domnul Falub ”, a declarat Silviu Mureșan, jucătorul meciului din partida cu Poli Iași.

În urma acestei victorii, Unirea Alba Iulia a urcat pe locul 11, depășind Mureșul Deva și FC Argeș Pitești în clasament.

Partida dintre cele două combatante s-a desfăşurat sâmbătă, de la ora 11.00, pe Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia.  Meciul de la Alba Iulia  a fost arbitrat la centru de Teodora Albon (Cluj),  ajutată la cele două margini de Marius Bălan (Dej) şi Emil Cristea (Arad), arbitru de rezervă fiind Claudiu Ştefănuţi (Bistriţa).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax