Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Meciul România – Norvegia programat duminică a fost ANULAT. Rezultatul partidei ar putea fi decis prin tragere la sorți

Publicat

România – Norvegia, din Liga Națiunilor, partidă programată duminică, de la 21:45, a fost anulată! Nordicii n-au putut pleca din Oslo din cauza coronavirusului, iar UEFA a stabilit că partida nu se va mai disputa.

„UEFA ne-a informat că, “în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine.

FRF a publicat comunicatul emis de UEFA în legătură cu situația partidei România-Norvegia, care a fost anulată, și consecințele ulterioare:

„Astfel, forul continental informează că speța va ajunge la UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body pentru o decizie ce va fi luată potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competițiile UEFA la nivel de echipe naționale, așa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020.

Mai departe, documentul pe care comunicarea UEFA îl inserează, cel aprobat de CEX UEFA și la care se face referire mai sus, conține 4 principii dintre care unul (principiul 3) face referire la situația noastră:

3) Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.

Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait.

Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA”.

Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa. Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA”, susține FRF.

Regulamentul UEFA nu lasă loc de interpretări. Norvegia e echipa responsabilă pentru amânarea acestei partide, iar rezultatele și punctele ei vor fi anulate. În cel mai scurt timp, Comisia de Disciplină a UEFA va decide ceea ce se va întâmpla cu partida de la București.

Sursă: GSP.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax