Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Meciurile de fotbal se vor disputa FĂRĂ SPECTATORI. Concluzii după întâlnirea dintre Orban și reprezentanții FRF și LPI

Publicat

Premierul Ludovic Orban și ministrul Nelu Tătaru s-au întâlnit joi cu reprezentanții FRF și ai Ligii, pentru a discuta măsurile pentru perioada următoare în ceea ce privește desfășurarea partidelor de fotbal.  

În cadrul sedintei, aceștia au stabilit noile norme care trebuie respectate pentru ca meciurile de fotbal din România să fie reluat în siguranță.

După 15 iunie, este clar: meciurile de fotbal se vor disputa fără spectatori, chiar dacă cluburile și președintele Federației, Răzvan Burleanu, au susținut varianta ocupării stadioanelor în proporție de 10 %.

Răspunsul premierului Ludovic orban, a fost unul negativ.

”Nu poate fi vorba de spectatori după 15 iunie. E foarte greu de controlat, pentru că dacă dai drumul la spectatori şi vin galeriile e super-complicat de a asigura respectarea unor reguli de distanţare sau alte lucruri.

Vom vedea, dacă lucrurile evoluează bine, într-o perspectivă rezonabilă vom vorbi şi de lucrul acesta. Am văzut că în Serbia a fost un meci cu 30.000 de spectatori sau ceva de genul ăsta.

Acolo e nebunie. Problema este că nu se compară situaţia epidemiologică de la noi cu situaţia epidemiologică din alte ţări. La noi e vorba şi de expunerea pe care am avut-o. Gândiţi-vă că la noi au venit 1,5 milioane de români din zone de focare masive” a spus Orban

Ministrul Sănătății Nelu Tataru a dat asigurări că la următoarea relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, va fi luată în calcul posibilitatea ca meciurile de fotbal sa se dispute cu spectatori.

Să mai spunem că aseară, în Serbia, s-a disputat semifinala Cupei între Steaua Roșie Belgrad și Partizan Belgrad, meci la care au asistat 30.000 de spectatori în tribune.

Și în campionatul Ungariei, meciurile de fotbal se dispută cu spectatori în tribune, dar cu reguli de distanțare socială stricte.

Liga 1 se va relua în acest weekend cu etapă 3 din play off, respectiv play out.

Echipele de fotbal şi-au reluat activitatea la 15 mai, când autorităţile statului au permis antrenamentele în grupuri restrânse, în condiţii de izolare.

Începând cu data de 1 iunie, autorităţile au permis organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

(Sorin Giurcă)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax