Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medalie de AUR pentru România în proba de canotaj 8+1 feminin, la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris

Publicat

Medalie de AUR pentru România în proba de canotaj 8+1 feminin, la Jocurile Olimpice 2024. România a cucerit sâmbătă o nouă medalie de aur la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris, în proba de canotaj 8+1 feminin.

În finala olimpică a probei de canotaj 8+1, echipajul format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Ştefania Petreanu a obținut aurul.

Medalia de argint a fost obținută de Canada, iar cea de bronz de Marea Britanie.

Este cea de-a 3-a medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice, după cele câştigate de David Popovici (înot) şi Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea (dublu vâsle), și a 7-a în total.

Cu trei medalii de aur, trei de argint și una de bronz, România ajunge pe locul 11 pe națiuni, potrivit site-ului oficial al Jocurilor Olimpice 2024.

„AUR olimpic pentru România în proba regină a canotajului!

Felicitări echipajului de 8+1 feminin (W8+) format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu pentru o cursă extraordinară în finala Jocurilor Olimpice de la Paris!

Cu un timp impresionant de 5:54.39, echipajul nostru s-a clasat pe locul 1 și va urca pe podium alături de Canada și Marea Britanie. Un moment de mândrie și o realizare remarcabilă pentru canotajul românesc! Felicitări, campioanelor!

Felicitări antrenorilor, echipei medicale, staff-ului FRC și tuturor celor care se află în spatele acestor rezultate excepționale”, au scris reprezentanții Federației Române de Canotaj, pe pagina de Facebook.

sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Cristian Nistor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate