Connect with us
Publicitate

SPORT

Medalie națională la box pentru CS Unirea. Ion Pleș, vicecampion la cadeți

Publicat

În perioada 3 – 7 octombrie, la Călăraşi s-au desfăşurat Finalele Campionatelor Naţionale de Box destinate cadeţilor, la care s-a înregistrat prima participare a sportivilor de la secţia de box din cadrul CS Unirea Alba Iulia într-o competiţie oficială.

După o perioadă lungă de eforturi, soldată cu înfiinţarea secţiei de box în acest an, clubul a reuşit să trimită trei sportivi la această competiţie, însoţiţi de antrenorul emerit Nicolae Paştiu. Prima participare oficială a însemnat şi prima medalie naţională. Aceasta a fost adusă de către Ion Pleș, care a reuşit să se califice în finala categoriei 46 kg, unde, după o luptă strânsă, a obţinut medalia de argint.

În cadrul categoriei 52 kg a luptat şi fratele sportivului medaliat, Ștefan Pleș, care s-a clasat pe locul 5, fiind aproape de medalia de bronz. Ambii sportivi sunt elevi la Şcoala Generală Berghin şi sunt sprijiniţi de către o firmă de transport din Alba Iulia, care le asigură deplasarea la antrenamente.

Cel de-al treilea participant la această competiţie a fost Alexandru Bișboacă, elev al Şcolii Generale „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, la categoria +76 kg. Sub emoţiile debutului într-o competiţie oficială de acest nivel, sportivul a ratat şansa de a urca pe podium, terminând în final pe locul 5.

De subliniat este şi prezenţa în calitate de arbitru la această competiţie a multiplului medaliat, albaiulianul Waldemar Cucereanu. Conform informaţiilor, acesta a avut prestaţii foarte bune, având reale perspective de a deveni arbitru AIBA. ”E o participare care ne mulţumeşte din toate punctele de vedere. Speranţele noastre se leagă de reclădirea acestei ramuri sportive, care a adus în decursul anilor glorie internaţională acestor locuri. Sperăm ca autorităţile să observe că sportivii noştri muncesc şi fac performanţe, iar conducerea clubului încearcă să-şi respecte promisiunile făcute şi să ne sprijine în continuare, prioritară fiind în acest moment amenajarea sălii de antrenament în care boxerii se pregătesc”, a declarat Marius Anghel, director CS Unirea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax