Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medalii de aur și bronz pentru sportivul Bogdan Dobrescu din Alba Iulia, la o competiție de jiu-jitsu brazilian, la Târgu Mureș

Publicat

Bogdan Dobrescu, un sportiv din Alba Iulia a urcat pe podium la cea mai recentă competiție de jiu-jitsu brazilian, din România. 

Jiu-jitsu brazilian este cea mai complexă formă de luptă la sol, cu un nivel foarte ridicat de dificultate. Luptătorii încearcă prin diverse procedee, să pună presiune pe adversar și să îl facă să renunțe la luptă, prin ștrangulări sau tehnici de forțare articulară. 

Sportivul din Alba Iulia a participat în weekend-ul ce a trecut la Campionatul AJP România 2023, desfășurat la sala sporturilor din Târgu Mureș.

A participat din partea clubului Brazilian Power Team Romania, Cluj Napoca.

În urma meciurilor, luptătorul din Alba Iulia a reușit să obțină medalia de bronz la stilul de luptă ”GI” (jiu jitsu în care luptătorii sunt îmbracați cu kimonouri similare cu cele de la judo) și medalia de aur la stilul ”NO-GI” ( sportivii sunt îmbracați in echipamente similare cu cele de MMA, shorturi, și rashguard-uri).

De asemenea echipa cu care a participat s-a clasat pe locul al II lea la echipe.

Stilul de luptă la sol jiu-jitsu brazilian a fost creat de familia Garcia, în Brazilia, în secolul XX. Este forma de bază pentru lupta la sol, a sportivilor care practică MMA (mix martial arts).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax