Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Media din clasele de gimnaziu ar putea să nu mai conteze pentru admiterea la liceu. Ce spune ministrul Educației despre note

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că notele și-au pierdut mult din relevanță, iar media din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu.

Toate acestea, după ce Legea educației naționale va fi modificată.

Vezi Evaluare Națională 2022: Toate TESTELE de ANTRENAMENT publicate de Ministerul Educației. Alte MODELE de SUBIECTE pentru examen

”Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiția în liceu”, a spus ministrul, la Digi24.

Cîmpeanu mai spune că ”în lipsa unei evaluări standardizate, notele și-au pierdut foarte mult din relevanță. Dacă și-au pierdut foarte mult din relevanță, să le mai și premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii nu cred că este fair”.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2022: TESTELE de antrenament, setul 4 – Română și Matematică. Modele de subiecte pentru examen

În acest context, ministrul crede că nu ar mai trebui să conteze mediile la admiterea la liceu.

Vezi ADMITERE LICEU 2022 în ALBA: GHID înscrieri, LOCURILE pe specializări la licee, ultimele MEDII de intrare

Despre subiectele la evaluarea națională, ministrul Educaţiei a declarat recent că acestea, alături de cele pentru bacalaureat, vor fi „perfect adaptate” perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de pandemie.

Cîmpeanu a mai anunțat, în luna mai, că elevii din seria 2023 – 2027 vor susține un examen de Bacalaureat bazat pe competențe, la alegerea fiecăruia și personalizat.

Vezi și LUNI încep înscrierile la BACALAUREAT 2022: cerere-tip, calendar și reguli. Prima probă de examen, în 6 iunie

În continuare, baza Bacalaureatului să rămână matematica și limba și literatura română. Acestor discipline li se vor adăuga ulterior materiile solicitate de elevi, în funcție de competențele fiecăruia și de planurile de viitor.

Ministrul a mai spus că-și dorește o a doua probă de limbă străină la Bacalaureat. În România 2,2 milioane de elevi studiază limba engleză, 1,2 milioane de elevi învață limba franceză, iar aproape 200.000 de elevi, germana.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 23.05.2022 at 10:59

    Ar fi ceva extraordinar să se revină la admiteri în şcoli, unde se va adeveri cine ştie şi cine nu. Să mai terminăm cu tot felul de aranjamente încă din primele clase. Au trecut destui prostălăi, să mai promovăm şi valorile.Dar cu cine, că ăia care ne conduc provin din ăia care făcut şcolile la fără frecvenţă şi nici măcar atât.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax