Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medic care face triajul la intrare în Vama Nădlac: Nu lupți doar cu epidemia, ci și cu nesimțirea. Infracționalitatea va crește

Publicat

Un medic din Vama Nădlac a povestit pe o rețea de socializare cum au fost tratați, el și colegii săi, de o parte din cei care au revenit în țară. Aroganță, superficialitate, lipsă de educație și de rușine, sunt cuvintele folosite de medicul Vlad Roșca.

Acesta avertizează că autoritățile nu se vor lupta doar cu epidemia, ci și cu nesimțirea și lipsa de respect, iar infracționalitatea va crește semnificativ.

Medicul arădean Vlad Roșca este unul dintre cei mulți care lucrează pentru noi, ca noi să stăm acasă. Obosit după zeci de ore de lucru, medicul arădean a povestit printr-o postarea pe Facebook cum a trăit ultimele zile în Vama Nădlac, loc prin care au intrat în țară în ultimele zile mai bine de 12.000 de români întorși din țările europene.

Cei mai mulţi dintre ei cei care s-au întors în aceste zile au fugit de stările de urgenţă care au fost instaurate în Germania, Austria, Franţa, Spania, chiar şi din Italia, pentru că nu au documente de şedere, nici locuri de muncă legale. În frontiera de la Nădlac se face triajul epidemiologic. Cei veniţi din zone roşii sunt introduşi în carantină, însă numărul acestora este foarte mic. Aproape nimeni nu recunoaște cu adevărat de unde vine.

„Pe la 3 și ceva, târziu în noapte … din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraș luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniați pe 4 coloane … erau kilometri de faruri. Știam de unde începe, dar nu unde se termină. A început haosul!”, povestește medicul.

Acesta susține că la fața locului erau mobilizați reprezentanți ai DSP, ai Poliției de frontieră, Jandarmeriei și ai Poliției.

„După câteva minute însă am realizat că nu lupți aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară. O lipsa de respect față de noi și față de întreaga Românie. Aroganță, superficialitate… lipsă de educație și de rușine… toate au fost prezente. Nu a contat nimic… izolarea, carantina… riscul de a fi bolnavi și de a îmbolnăvi oameni… toate erau un preț mic în comparatie cu dorința de a intra în țară.

Pentru ei nu au contat românii, ci doar România văzută ca ultima oportunitate și șansă. Infracționalitatea va crește semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta…. epidemia aceasta va deveni din problema principală… doar o problemă asociată celor ce vor urma”, a scris doctorul pe pagina de Facebook.

Medicul sustine ca nu vorbește despre cei din diaspora, ci despre cei cărora nu le mai merge cu „furturile, prostituția și cerșitul”.

Nu vorbim de diaspora, nu vorbim de români din străinătate care sunt exemplu de caracter și omenie… ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă… și noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituția și cerșitul… despre asta vorbim și stiți bine!”, a mai scris medicul Vlad Roșca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax