Connect with us
Publicitate

CUGIR

Medic de familie din Cugir, trimis în judecată de DIICOT, pentru prescriere de ”droguri”. CJAS Alba, parte vătămată

Publicat

pastile tribunal

Un medic de familie din Cugir este judecat pentru prescriere de droguri fără să fie necesar, într-un dosar instrumentat de DIICOT Alba. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba. 

Medicul Anton Ștefan Butnaru din Cugir este dat în judecată pentru prescriere de droguri fără să fie necesar din punct de vedere medical, într-un dosar instrumentat de DIICOT Alba.

În dosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, partea vătămată în proces este Casa de Asigurări de Sănătate Alba.

Infracțiunea pentru care medicul este cercetat se pedepseste cu închisoare de la 1 an la 5 ani.

(1) Prescrierea drogurilor de mare risc, cu intenție, de către medic, fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical, se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 5 ani.
(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și eliberarea sau obținerea, cu intenție, de droguri de mare risc, pe baza unei rețete medicale prescrise în condițiile prevazute la alin. (1) sau a unei rețete medicale falsificate.

Contactat telefonic de Alba24, medicul Butnaru nu a dorit să ofere detalii despre procesul în care este inculpat și a declarat că așteaptă ca justiția să își urmeze cursul.

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Alba, medicul Butnaru a fost membru a Comisiei de Psihiatrie, în Comisia Teritorială pentru Aprobarea de Medicamente CAS Alba, fiind propus de către DSP Alba. Comisia din care a făcut parte medicul Butnaru a fost desființată în data de 1 martie 2017.

Dosarul în care medicul din Cugir este cercetat a trecut de faza de urmărire penală și a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, dar încă nu a primit un prim termen de judecată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax