Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medic din Alba Iulia, după vaccinare: Dacă nu se ajunge la procentul necesar imunizării în masă, tot efortul poate fi în zadar

Publicat

Carmen Crăciun, medic specialist de familie din Alba Iulia, a relatat pe contul de Facebook, experiența sa legată de vaccinarea la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. 

Aceasta consideră că vaccinarea este o decizie a fiecăruia, dar trage un semnal de alarmă: dacă nu se va ajunge la procentul de vaccinare necesar imunizării de turmă, e posibil ca tot efortul să fie în zadar. 

”Biletul din imagine l-am avut azi lipit de blugi, și reprezintă intervalul de timp pe care a trebuit să îl petrec așteptând sub supraveghere posibilele reacții adverse post vaccinare COVID19.

În afară de niște “furnicături“ tranzitorii la locul de inoculare, nu am simțit aproape nimic. Vaccinarea antigripală o simți, vaccinarea cu noul vaccin, aproape deloc.

De la preluare până la ieșire, tot personalul a fost la superlativ! Pe unii dintre colegii prezenți îi cunoașteam, pe alți colegi am avut plăcerea să-i cunosc abia azi, când ne-am dat seama că ne auzisem în încercarea de a găși cele mai bune soluții pentru pacienți.

Nu a fost o decizie ușoară aceea de a mă vaccina! În funcție de informațiile pe care le-am primit, am decis să mă vaccinez.

Mi se pare o decizie personală, astfel încât nu cred că trebuie să ne convingem unii pe alții să ne vaccinăm sau să nu ne vaccinăm.

Esența în această campanie de vaccinare mi se pare următoarea: vaccinarea ar putea să ne asigure imunitatea”de turmă” dacă este efectuată în procentul adecvat, vaccinarea ar putea să fie eficientă dacă procentul necesar este efectuat rapid, pe modelul imunizarii din Israel; dacă nu o să fie atins procentul necesar imunizarii cât mai repede, posibil să dăm virusului timpul necesar mutațiilor care să îl facă și mai rezistent la acțiunile de prevenție.

În plus, presupunând că anticorpii ar fi prezenți la cei vaccinați timp de 6 luni, neatingerea procentului necesar imunizarii „de turmă” în acest interval, ar face toate acțiunile de până acum aproape inutile: imunologic și financiar.

Ce înseamnă o campanie nereușită? Prelungirea restricțiilor ce ne-au dat viața peste cap, o stare de imprevizibil permanență, cu efecte negative la nivel micro-, macro-, pierderi evitabile de vieți omenești. Cei care nu doresc să facă vaccinul, mi se pare justificat să refuze inocularea.

O să ne vaccinăm noi și pentru ei… În definitiv dacă noi, cei vaccinați, o să avem orice efect negativ asupra sănătății, atunci ei or să fie cei care or să găsească soluții pe viitor pentru a gestiona această problema importantă de sănătate publică, poate prin alte metode.

Eu de această dată am ales vaccinarea.

Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă vaccinarea în SJU Albă, a fost o experiență de nivel european, chiar peste!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Triscian

    joi, 07.01.2021 at 14:19

    Sa fim seriosi, numai naivii pot crede ca pe autoritati le intereseaza imunitatea populatiei. Miza este limitarea arbitrara a drepturilor elementare ale oamenilor si instaurarea marii dictaturi globale. Deja nimeni nu se mai indoieste ca vaccinarea va fi folosita ca pretext pentru asa ceva. Se va ajunge pana la excluderea din noua societatae a celor ce refuza sa fie inoculati cu orice substante doreste industria farmaceutica. Prin acceptul vaccinarii dam un cec in alb unei megacorporatii care are ca unic scop profitul!
    Imunitatea de masa e posibil sa se fi atins deja prin infectare directa. Ma „tem” ca al treilea val, asteptat cu infrigurare de politicienii „nostri” nu va mai veni, numarul de infectari fiind in scadere, chiar si la un numar crescut de teste.
    Dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine peste aceste vremuri tulburi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax