Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medic din Blaj acuzat de neglijenţă, după ce un pacient a murit imediat după externarea din spital

Publicat

Un medic din Blaj este acuzat de neglijenţă, după ce familia unui bărbat în vârstă de 52 de ani îl acuză că este vinovat de moartea acestuia. Acesta a murit vineri, după ce a intrat în casă, la scurt timp după ce a fost externat din spital.

Potrivit protv.ro,  Vasile Stoica a fost electrician la uzina din Blaj şi a ajuns la spital săptămâna trecută, pentru că avea dureri în zona lombară. Diagnosticul pus de medici a fost spondiloză şi bronşită acută, iar omul a fost internat. La sfârşitul acestei săptămâni, medicii au decis că starea sa s-a îmbunătăţit şi au decis să-l externeze, chiar dacă pacientul susţinea că nu se simţea mai bine.

Şi-a pierdut cunoştinţa imediat după ce a intrat în casă, iar medicii de pe ambulanţă, chemaţi de soţie au încercat fără succes să-l resusciteze, timp de 50 de minute.

“Nu o mai vrut să-l ţină în spital. El o plâns, s-o rugat să îl mai ţină până luni şi nu o vrut. Am zis: Domnul doctor, uitaţi-vă la faţa lui cum arată, ce mă fac cu el acasă? Şi o zis: Nu am ce să îţi fac, îl iei şi îl duci acasă”, a spus soţia bărbatului, Iuliana Stoica.

Una dintre rude a spus că bărbatul avea dificultăţi în respiraţie, după trei zile de tratament în spital. Şoferul taxi-ului cu care cei doi au ajuns acasă mărturiseşte la rândul său că îl cunoştea pe bărbat şi că acesta arăta foarte rău.

Medicul din Blaj care s-a ocupat de tratamentul pacientului, Radu Antonescu, a declarat despre acesta că: „A plecat foarte nervos, agitat, ameninţând. Orice pacient care se externează şi decedează după cinci minute poate să facă un infarct”.

Nu au fost înregistrate afecţiuni cardiace în cazul bărbatului, anterior decesului acestuia, o concluzie privind cauza morţii sale urmând a fi stabilită prin expertiză medico-legală.

Familia intenţionează să depună plângere împotriva doctorului Antonescu la Colegiul Medicilor, iar conducerea spitalului deschide o anchetă în acest caz.

Sursa info: stirileprotv.ro

Sursa foto: spitalblaj.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax