Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medic din Sebeș, condamnat pentru falsificarea unor documente, după o anchetă a DNA Alba Iulia. Ce pedeapsă a primit

Publicat

Un medic din Sebeș a fost condamnat la o amendă penală de Tribunalul Alba, pentru falsificarea unor documente. Este vorba despre o anchetă a DNA Alba Iulia deschisă pe numele medicului Ioan Felician Stanciu care s-a finalizat în primă instanță. 

În data de 30 mai 2024, medicul a fost condamnat la o amendă penală. Mai exact acesta și-a recunoscut vina și a semnat un acord de recunoaștere al vinovăției cu procurorul de caz. 

Fapta medicului a fost descrisă de magistrați în motivarea instanței. Recent motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Pentru ce a fost condamnat

Potrivit documentului citat, medicul Ioan Stanciu, care deține un cabinet de medicina muncii a falsificat mai multe fișe de aptitudini.

Fișele erau necesare unui afacerist care avea de luat o subvenție de la stat și avea nevoie de angajați în firma sa. Drept urmare a apelat la medicul din Sebeș pentru a-i face fișele de medicina muncii.

A recunoscut fapta

”Fiind audiat în calitate de suspect a recunoscut comiterea faptei. De asemenea fiind audiat în data de 16.04.2024 în calitate de inculpat a declarat faptul că a primit la data de 20.09.2023 prin intermediul aplicației Whats App solicitare ca să întocmească fișe de aptitudini pentru (…) precum și cărțile de identitate ale celor trei persoane și data la care să fie întocmite fișele.

A întocmit la data de 20.09.2023 fisele de aptitudini, falsificate prin antedatare fără ca cele 4 persoane să fie prezente la sediul cabinetului de medicină/fără să le vadă fizic”, au notat magistrații în motivarea instanței.

Ce acuzații i-au adus procurorii DNA Alba Iulia

”Fapta inculpatului care în calitate de medic de medicina muncii acționând în baza unei rezoluții infracționale unice, a întocmit în data de 20.09.2023 fișele de aptitudini falsificate prin antedatare menționând împrejurări necorespunzătoare realității, referitoare la data întocmirii lor și la prezența la medicul de medicina muncii a persoanelor pe numele cărora au fost emise înscrisuri pentru a fi folosite în cadrul controlului efectuat de către ITM Alba începând cu data de 21.09.2023, cu scopul de a face dovada îndeplinirii condițiilor legale la angajare astfel încât societatea să nu fie sancționată contravențional realizează elementele constitutive ale infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă”, au precizat magistrații în instanța.

Ce pedeapsă a primit

Pentru fapta sa, în urma acordului semnat cu procurorul de caz, medicul a primit o amendă penală. În data de 30 mai a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 18000 lei (echivalentul a 180 zile amendă a câte 100 lei/zi) pentru săvârşirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 05.06.2024 at 10:32

    Cam aşa-i. Şi eu când am lucrat la o firmă din Sibiu tot aşa se proceda, pentru licitaţii.

  2. Dottore Ciuacă

    duminică, 09.06.2024 at 08:43

    Nenea asta a fost directorul spitalului municipal Sebeș ..practic,pedeapsa zero,la veniturile băieților ăștia ..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax