Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Medic: ”Pe ambalajul petardelor ar trebui să scrie că pot produce mutilări. Utilizarea lor ar trebui interzisă”

Publicat

Unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi plasticieni din România susține că pe ambalajul petardelor ar trebui să apară avertismentul că pot produce mutilări, la fel cum ambalajele pachetelor de țigări sunt marcate cu avertismente în legătură cu riscurile pentru sănătate la care se expun fumătorii.

În opinia medicului Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică și Reconstructivă de la Spitalul Județean din Brașov, utilizarea petardelor ar trebui interzisă pentru publicul larg.

„Cine s-ar opune? La fel ca pe pachetele de țigări, așa ceva ar trebui să se găsească pe ambalajul petardelor! Pe cine ar deranja oare?”, se întreabă medicul brașovean.

El subliniază și faptul că utilizarea „acestor pocnitori de mizerie” ar trebui interzisă pentru publicul larg: „Legiutori mari și mici! Interziceți naibii utilizarea de către cei din publicul larg a acestor pocnitori de mizerie. Dar definitiv! Că nu s-o face gaură-n cer! Și nici în buzunarul comercianților de ocazie!”

„Comemorez (că de aniversat nici nu poate fi vorba!) împlinirea unui cincinal de când încerc, la fiecare sfârșit de an, să atrag atenția în spațiul public asupra riscului pe care și-l asumă (mai ales ignorându-l!) cei care, utilizând petarde, își mutilează mâinile”, spune șeful Secției de Chirurgie Plastică și Reconstructivă de la Spitalul Județean din Brașov.

Apelul medicului Dan Grigorescu vine la o zi după ce un bărbat din județul Iași a murit după ce și-a băgat în gură o petardă aprinsă.

Medicul Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică și Reconstructivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov, a reușit să amenajeze, în secția pe care o conduce, prima unitate funcțională de arși înființată în țară după Colectiv, cu un sector pentru mari arși care are două paturi perfect izolate, fiecare în câte un salon dedicat.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax