Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Medic veterinar din Cugir, condamnat la închisoare cu suspendare, pentru luare de mită

Publicat

Medicul veterinar din Cugir, acuzat pentru luare de mită – Romeo Aurelian Zaharia – a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani de închisoare cu suspendare. Inculpatul, inspector în cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, a fost obligat de instanţă la restituirea către denunţător a sumei de 1.500 lei şi suma de 1.000 lei, contravaloarea produselor alimentare primite drept mită, precum şi la 2.160 lei, cheltuieli judiciare către stat.

Sentinţa a fost pronunţată în 10 ianuarie 2010. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa pronunţată de instanţa de fond, Tribunalul Alba şi i-au interzis inculpatului, pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, exercitarea următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Romeo Aurelian Zaharia a fost surprins în flagrant, la data de 12 aprilie 2010, în timp ce primea 1.500 de lei drept mită, iar, în perioada 29 martie – 12 aprilie 2010, în calitate de inspector sanitar veterinar, a pretins şi primit de la un denunţător bani şi produse alimentare pentru a aplica viza sanitar-veterinară în lipsa căreia denunţătorul nu ar fi putut comercializa, în mod legal, animale sacrificate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe medicul veterinar la pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. oliviu

    vineri, 25.02.2011 at 16:37

    mai sunt si in DSVSA Alba spagari aviz cei trei chiper lucian, zoltan gabriel END balgradean florean CU TIGANII DIN SEBES, VERIFICATI ULTIMELE IMPORTURI DE ANIMALE VII IN ULTIMII 5 ANI

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax