Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medicamente de maximă urgență pentru copii. LISTA antitermicelor și antiinflamatoarelor disponibile acum în România

Publicat

Paracetamolul pentru copii și Panadol Baby lipsesc din farmacii din motive comerciale, a anunțat, luni, Ministerul Sănătății.

Reprezentanții instituției au publicat o listă cu preparatele comerciale de uz pediatric (antitermice, antiinflamatoare) disponibile în România, scrie G4Media.ro

Anunțul vine după ce în ultima perioadă românii au semnalat absența din farmacii a medicamentelor de tipul Panadol Baby, Nurofen Junior sau paracetamol pentru copii.

Ministerul Sănătății a publicat lista antitermicelor și antiinflamatoarelor pentru copii de pe piața din România.

Pentru paracetamol, există pe piață Bioflu baby, Fervex durere și febră pentru copii, diverse tipuri și gramaje de Paracetamol, Prosinus, Sanador pentru copii și Panadol baby.

Pentru ibuprofen, există următoarele denumiri comerciale pe piață: Nurofen junior 7 ani+ cu aromă de portocale, Buprofess, Nurofen pentru copii (suspensie orală și supozitoare), Algin baby, Brufen, Larofen, Mig pediatric, Nurofen junior cu aromă de căpșuni/portocale, Paduden cu aromă de caise.

sursa: g4media.ro, ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax