Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Medicamentul Euthyrox ajunge în farmacii. Ministerul Sănătății cere oamenilor să nu-și facă stocuri

Publicat

Ministerul Sănătății anunță că peste 140.000 de cutii de Euthyrox, medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene, au fost aduse în depozitele din România, iar dintre acestea, peste 54.000 au fost distribuite. Anunțul vine în condițiile în care medicamentul lipsea de mai mult timp din farmacii.

Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Compania producătoare a anunțat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140.122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54.240 cutii au fost deja distribuite. În 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate alte 77.499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59.315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania, potrivit comunicatului.

Ministerul Sănătății face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant și roagă farmaciștii să dea aceste medicamente doar pe baza prezentării documentelor medicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. lucian

    miercuri, 08.04.2020 at 16:25

    Povesti.In Alba Iulia nu se gaseste nici un fel de Euthyrox !!! Cumparam de la moldoveni ca la ei se gaseste !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax