Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medici din Alba obligaţi să returneze la CJAS peste 110.000 lei. Sume imputate de Curtea de Conturi pentru declaraţii false ale pacienţilor

Publicat

Medici de familie, dar şi doctori specialişti din Alba au fost nevoiţi să returneze Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate sume cuprinse între 5.400 de lei şi 115.804 lei. Potrivit directorului executiv al Direcţiei planificare dezvoltare şi relaţii cu furnizorul din cadrul CJAS Alba, Gheorghe Muntean, s-a ajuns în această situaţie pentru că au fost prescripţii medicale efectuate de medicii de familie pensionarilor cu venituri sub 700 de lei care au declarat pe proprie răspundere că nu mai obţin alte venituri lunare, când de fapt aceştia mai aveau şi alte surse de venit sau prescripţii medicale efectuate de medicii de familie şi specialişti pentru medicamente, pacienţilor internaţi în unităţile medicale. Sumele imputate au fost pentru anul 2012. În această situaţie de află şi medicii de familie care au lucrat la Centrul de permanenţă din Şpring în perioada 2009-2010. Aceştia încă nu au returnat suma imputată către CJAS, în valoare de 40.303 lei.

Directorul executiv al Direcţiei planificare dezvoltare şi relaţii cu furnizorul din cadrul CJAS Alba, Gheorghe Muntean a declarat pentru Alba24 că aceste sume au fost imputate de Curtea de Conturi şi că astfel de cazuri sunt un pericol „atâta timp cât omul declară fals în continuare”.

Gheorghe Muntean a spus că, pentru anul 2012, sumele care au fost imputate de Curtea de Conturi au fost returnate CJAS Alba. Pentru prescripţiile medicale efectuate de medicii de familie pensionarilor care aveau un venit sub 700 de lei şi au declarat că nu mai beneficiază de alte venituri lunare, valoarea sumei datorate era de 1.936 lei. În cazul prescripţiilor medicale efectuiate de medicii de familie şi specialişti pacienţilor internaţi suma returnată a fost de 115.894 lei, din care 3.498 lei erau imputaţi medicilor de familie, iar 112.306 lei medicilor specialişti.

Curtea de Conturi a imputat suma de 40.300 lei şi medicilor de familie care şi-au desfăşurat activitatea şi în cadrul Centrului de Permanenţă de la Şpring, care a funcţionat în perioada 2009-2010. Gheorghe Muntean a declarat că CJAS Alba a făcut o notificare medicilor de familie, care au lucrat în cadrul centrului, pentru returnarea sumei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sistem cretin

    vineri, 10.01.2014 at 14:21

    Ce sistem cretin.
    Daca omul a declarat FALS ca nu are si alte venituri nu este sanctionat omul care a declarat FALS ci medicul care nu avea cum sa verifice declaratia pacientului.
    Medicii nu sant vinovati pentru ca altii sant incorecti.
    Casa de asigurari de sanatate este formata din contabili cu mintea in trei colturi, dintre care unul stirb. Minte nu au, pregatire nu, bun simt nu. Ei stiu doar sa taie si sa spanzure.
    Casa de asigurari de sanatate este un factor care blocheaza sistemul sanitar, pentru ca i-a obligat pe medici sa faca doar 10% medicina si restul birocratie si contabilitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax