Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Medici pediatri, formaţi de specialişti de peste hotare. Peste 3000 de copii cu boli grave vor putea fi operaţi în ţară

Publicat

Aproximativ 3000 de copii care suferă de boli grave vor putea fi operaţi în ţară, după ce medicii pediatri vor beneficia de formare profesională după schimb de experienţă cu specialişti din domeniu de peste hotare. Reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene susţin că acest lucru va fi posibil prin aplicarea la tipuri noi de cereri de proiecte.

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), supune consultării publice ghidurile pentru lansarea a patru tipuri de cereri de proiecte. În cadrul acestor apeluri vor fi acordate fonduri pentru:

– formarea profesională a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice;

– formarea profesională a personalul medical care realizează transplanturi;

– îmbunătăţirea participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii;

– susţinerea parteneriatelor transnaţionale cu impact asupra pieţei muncii.

“Cele patru cereri de proiecte sunt gândite astfel încât banii europeni să rezolve o parte din problemele pe care încăleavem în prezent. Prin acordarea de finanţări pentru formarea profesională a personalului medical din domeniul cardiologiei pediatrice vom aduce medici din afara ţării care vor opera aproximativ 3.000 de copii care suferă de boli grave. Mult mai important, aceştia vor pregăti medicii români să realizeze respectivele intervenţii pentru ca România să aibă un număr ridicat de specialişti în acest domeniu. Astfel, datorită acestor finanţări, medicii noştri vor putea salva vieţile multor copii.

O altă cerere de proiecte, destinată tot personalului medical, va sprijini formarea profesională a personalului care efectuează transplanturi.

În acelaşi timp, două apeluri vor viza susţinerea formării profesionale a persoanelor vulnerabile. Pe măsură ce lansăm astfel de cereri de proiecte, dedicate, am satisfacţia că banii europeni îşi ating scopul de a salva vieţi, de a îmbunătăţi nivelul de trai al românilor, de a susţine dezvoltarea societăţii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene aşteaptă propuneri şi sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor patru cereri de proiecte în cadrul POS DRU până la data de 24 iulie a.c., ora 12.00, la următoarea adresă de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro.

Documente pentru cereri de proiecte:

Domeniul medical – CARDIOLOGIE pediatrica

Domeniul medical_TRANSPLANT de organe tesuturi si celule

Imbunatatirea participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii

Initiative transnationale pentru o piata inclusiva a muncii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax