Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medicii care nu au promovat examenul de rezidențiat se vor putea angaja la cabinetele de medicină școlară. Proiect, la Senat

Publicat

Medicii de medicină generală, absolvenți ai facultăților de medicină după anul 2005, care nu au promovat examenul de rezidențiat, vor putea fi încadrați în cabinetele de medicină școlară, prevede o inițiativă legislativă înregistrată recent la Senat. 

Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 28 iunie.

Inițiatorii proiectului, un grup de parlamentari de la PNL și PSD, medicina școlară reprezintă un punct important în asigurarea asistenței medicale și a prevenirii îmbolnăvirilor în rândul copiilor.

„La nivel național există 3.770 de cabinete medicale școlare, din care 3.237 în unități de învățământ de masă și 133 în unități de învățământ special, precum și 501 cabinete stomatologice, din care 484 în unități de învățământ de masă și 17 în unități de învățământ special.

Potrivit datelor oficiale, în aceste cabinete sunt încadrați 2.081 medici și 4.320 asistenți medicali.

Rezultă astfel un deficit de personal medical pentru asigurarea asistenței medicale în rețeaua de medicină școlară, care poate fi asigurat prin încadrarea medicilor de medicină generală, absolvenți ai facultăților de medicină după anul 2005, care nu au promovat examenul de rezidențiat”, explică inițiatorii proiectului, în expunerea de motive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax