Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Medicii de familie anunță că nu mai acordă servicii decontate de casele de asigurări din 3 ianuarie 2018

Publicat

În ciuda protestelor care durează de mai bine de o lună, medicii de familie susțin nu au fost luați în seamă de casele de asigurări si Ministerul Sanatatii.  Astfel că asociațiile Societatea Natională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Natională a Patronatelor Medicilor rămân hotărâte să nu mai acorde, de miercuri, 3 ianuarie 2018, servicii medicale decontate de casele de asigurari pană când solicitările lor vor fi luate în seamă.

„Finantarea asistentei medicale primare a fost tratata cu maruntisuri, suma alocata prin suplimentarea bugetului fiind nesemnificativa fata de nevoile reale ale cabinetelor pentru ca pacientii sa poata beneficia de servicii medicale de calitate.

Dreptul la vacanta al medicilor de familie continuă sa fie doar o promisiune, nefiind găsită o solutie. Suplimentarea fondurilor pentru buna functionare a centrelor de permanență este incă doar o promisiune”, se arata in comunicatul Societatii Nationala de Medicina Familiei citat de ziare.com

De asemenea, reprezententatii cadrelor medicale sustin ca „in ultimele zile, medicii au fost intimidati si amenințați de către casele judetene de asigurari de sănătate, pentru a asigura depunerea unor cereri fara valoare, neprevazute in contract si pentru semnarea actelor aditionale, care de ani de zile sunt semnate retroactiv, fara ca pana acum aceste proceduri sa fi fost clamate ca ilegale, asa cum suntem amenintati acum!”.

„Este hilar sa ameninti ca medicii de familie vor fi imediat inlocuiti, in conditiile crizei grave de personal si a incapacitatii caselor de a asigura macar medici inlocuitori! In aceste conditii continuam sa fim indreptatiti sa ne cerem drepturile si sa refuzam semnarea actelor aditionale.

Medicii de familie nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurari până când solicitarile lor vor fi luate in seama!„, se mai arată în comunicatul celor două organizații.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax