Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Medicii de familie ar putea fi obligați să recomande medicamentele ieftine. Măsuri avute în vedere la Ministerul Sănătăţii

Publicat

medicamente

medicamente Medicii ar putea fi obligaţi să prescrie medicamente ieftine. Este măsura pe care ar putea să o ia Ministerul Sănătăţii după ce producătorii au avertizat că un medicament din cinci lei ar putea să dispară din farmacii până la sfârşitul anului. Este vorba despre cele mai ieftine tratamente care, după ieftinirea din luna iulie, au ajuns să coste în farmacii mai puţin decât la ieşirea din fabrică.

Odată cu ieftinirea medicamentelor de la 1 iulie, genericele din România au ajuns să fie cele mai ieftine pastile din Europa. Aşa se face că 600 de medicamente costă în acest moment în jur de 5 lei, iar 300 în jur de 3 lei, adică atât cât costă o sticlă cu apă.

De exemplu, un medicament pentru tensiune costa, până la 1 iulie, 12 lei. Acum, preţul plătit de un pacient este de 7 lei.

„Sunt state care au un anumit barem pentru prescrierea de medicamente generice, fiecare medic are un barem. În Europa sunt în jurul a 30%, 40%”, a spus Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

În ultimii cinci ani, din farmacii au dispărut o mie de medicamente ieftine, în general din cauza preţurilor prea mici. Reprezentanţii industriei de profil estimează că la fel se va întâmpla cu alte 1.200 de medicamente, ceea ce înseamnă 80 la sută din producţie.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax