Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Medicii de familie susţin că nu vor mai acorda servicii medicale decontate de CAS. Care sunt nemulţumirile

medic sanatate

Publicat

Medicii de familie spun că nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurări până când solicitările lor vor fi luate în seamă. Societatea Națională de Medicină Familiei atrage atenţia, într-un comunicat, că medicii au fost intimidați și amenințați de către casele județene de asigurări de sănătate şi că, în condiţiile actuale, refuză semnarea actelor adiționale.

Precizăm că medicii de familie şi-au anunţat, încă de săptamana trecută, intenţia de a nu mai acorda consultaţii decontate de CNAS începand din 3 ianuarie 2018. Consultaţiile urmează să fie efectuate doar contra cost sau pro bono, în funcţie de decizia fiecărui medic. Medicii de familie ar urma să nu mai elibereze nici reţete compensate şi bilete de trimitere.

“După întâlnirea de ieri, 28 decembrie, Societatea Națională de Medicină Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) constată că nu s-a finalizat niciuna dintre problemele pentru care medicii de familie protestează de mai bine de o lună!

Debirocratizarea este doar un deziderat, nimic din ce s-a propus pentru că pacienților să le fie mai ușor în sistem nu este nici măcar încă la nivel de proiect.

Finanțarea asistenței medicale primare a fost tratată cu mărunțișuri, sumă alocată prin suplimentarea bugetului fiind nesemnificativă față de nevoile reale ale cabinetelor pentru că pacienții să poată beneficia de servicii medicale de calitate.

Dreptul la vacanță al medicilor de familie continuă să fie doar o promisiune, nefiind găsită o soluție.

Suplimentarea fondurilor pentru bună funcționare a centrelor de permanență este încă doar o promisiune.

Pe lângă toate acestea, în ultimele zile medicii au fost intimidați și amenințați de către casele județene de asigurări de sănătate, pentru a asigura depunerea unor cereri fără valoare, neprevăzute în contract și pentru semnarea actelor adiționale, care de ani de zile sunt semnate retroactiv, fără că până acum aceste proceduri să fi fost clamate că ilegale, așa cum suntem amenințați acum!

Este hilar să ameninți că medicii de familie vor fi imediat înlocuiți, în condițiile crizei grave de personal și a incapacității caselor de a asigură măcar medici înlocuitori!

În aceste condiții, continuăm să fim îndreptățiți să ne cerem drepturile și să refuzăm semnarea actelor adiționale.

Medicii de familie nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurări până când solicitărilor lor vor fi luate în seamă!”, se arată în comunicatul SNMF.

surse: snmf.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax