Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medicii din Alba așteaptă „startul” de la București, pentru a decite dacă ies la protest. Vezi precizările dr. Gheorghe Vieru

Publicat

medici spital

Medicii din Alba așteaptă indicații de la București cu privire la greva generală pe care o anunța joi președintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae. Acesta susținea că medicii „au ajuns la capătul răbdării și că sunt așteptate proteste colective în întreaga țară”, însă, deocamdată, în județul Alba nu s-a clarificat vreo intenție a medicilor în acest sens.

„Deocamdată nu am primit nimic de la București. Am fost informați că vom primi un plan de etapizare a acțiunilor, săptămâna viitoare. Pe de altă parte, va trebuie să luăm legătura cu medicii, nu îi trimitem la grevă dacă nu vor. Noi nu putem face grevă. Cuvântul de <grevă> nici nu poate fi luat în calcul la noi, pentru că nu suntem sindicalizați. Pe linia de Colegiul Medicilor nu există atribuții sindicale. Să vedem ce poziție va lua Vasile Astărăstoae (n. r. președintele Colegiului Medicilor)”, a explicat președintele Colegiului Medicilor Alba, dr. Gheorghe Vieru.

Cât despre intențiile sau nemulțumirile medicilor din Alba, dr. Vieru a spus că pentru a-și delimita o poziție, medicii trebuie să fie informați despre planurile Biroului Executiv Național:

„Nu am nicio informație, dacă medicii au intenția de a protesta sau nu. Până nu primim scris, să vedem ce plan are Biroul Executiv Național, nici nu putem sta de vorbă cu medicii, pentru că trebuie să le spunem despre ce e vorba”, a adăugat dr. Vieru.

FOTO: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax