Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Medicii din ţară anunţă proteste, din septembrie. Nemulţumiţi de veniturile mici şi munca epuizantă, aceştia vor organiza manifestări în toate judeţele

Publicat

Medicii din ţară sunt hotărâţi să protesteze. În urma unei scrisori transmise de Colegiul Medicilor din România, membrilor asociaţiei, se anunţă că programul manifestărilor urmează să fie stabilit, vineri, 6 septembrie. Principala nemulţumire a personalului din sistemul sanitar public este legată de nivelul salariilor.

Preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae le mai transmite colegilor prin această scrisoare că „profesioniştilor din sănătate li se oferă venituri mici, muncă epuizantă, lipsă de respect şi, în final, recomandarea de a-şi lăsa familia şi a pleca în pribegie în străinătate”.

„Se va spune că într-o perioadă de criză solicitările noastre sunt exagerate, omiţându-se faptul că tot în aceeaşi perioadă de criză guvernanţii găsesc fonduri pentru instituţiile de forţă cu ajutorul cărora doresc să îşi impună punctul de vedere. Ştim că locul profesioniştilor din sănătate este lângă pacienţi, şi nu în stradă. Dar atunci când forţa argumentelor nu există pentru urechile decidenţilor, este necesar să le afirmi în stradă”, arată scrisoarea transmisă de preşedintele CMR, celor 40.000 de membri.

În luna august, Colegiul Medicilor, anunţa că angajaţii din sistemul sanitar vor participa, între 18 şi 24 septembrie, la pichetări în toate judeţele din ţară, iar în octombrie va fi organizat un miting la Bucureşti.

sursa: mediafax, foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax