Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Medicii, nemulţumiţi de planurile Guvernului. Sunt obligaţi la 48 de ore de gardă pe săptămână

Publicat

protest-medici

Planurile Guvernului PSD de a creşte numărul orelor de gardă pentru medici ar putea să genereze proteste şi în sistemul de sănătate.

Este vorba despre schimbările pe care Guvernul vrea să le facă în legea salarizării, Ordonanţa de Urgenţă pregătită de PSD obligându-i pe medici la 48 de ore de gardă pe săptămână, faţă de 35 în prezent.

Iar ei vor fi plătiţi în funcţie de salariul actual şi nu de cel care urmează să fie mărit.

„Vom face grevă. Vom trece la ultima formă de revoltă şi anume la grevă. Nu dorim să facem acest lucru, dar dacă suntem obligaţi, suntem împinşi spre acest gest, vom face şi acest gest”, a spus Adrian Văduva, reprezentant Sanitas, pentru digi24.ro.

„Medicul parcurge în spital într-o lună cam două norme şi lucrul acesta se întâmplă deoarece în spitale, în momentul de faţă, suntem jumătate din numărul medicilor care ar trebui să fim. Să şi munceşti în plus şi munca în plus să nu îţi fie plătită ca atare, ca ore suplimentare cum spune legea din România, nu altă lege, este un lucru atât de absurd”, a precizat Florin Chirculescu, vicepreşedinte Solidaritatea Sanitară.

Reprezentanţii medicilor mai spun că prevederea ca medicii să efectueze gărzi până la 48 de ore pe săptămână în mod obligatoriu este o prevedere abuzivă. Potrivit acestora, Codul Muncii prevede până la 48 de ore care ore suplimentare care se fac cu acordul salariatului.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax