Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Medicii rezidenți ar putea evalua, pe o platformă online, aspecte legate de calitatea actului didactic. Proiect, la Senat

Publicat

Parlamentarii propun înființarea de către Ministerul Sănătății a unei platforme online în care medicii rezidenți din toate centrele de pregătire să poată avea acces anonimizat pentru a evalua aspecte legate de calitatea actului didactic. 

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.18 din 29 august 2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în 15 iunie.

„Debutul este esențial pentru orice carieră. Este perioada de prim contact cu meseria, perioada în care se deprind abilități și competențe care vor influența în mod decisiv substanța practicii profesionale pentru tot parcursul carierei.

Mai mult poate decât pentru alte profesii, pentru profesia de medic perioada rezidențiatului este esențialmente una de instruire și acumulare. Are un curriculum îndelungat, multiple competențe și tehnici practice care trebuie dobândite prin contact direct și permanent cu asistentul universitar, cu îndrumătorul de rezidențiat și profesorul coordonator. De asemenea, accesul complet la baza clinică, integrarea în toate aspectele activității medicale curente sunt esențiale. Medicul rezident trebuie format, îndrumat, instruit și evaluat constant și pentru asta secția clinică unde își desfășoară pregătirea trebuie să fie adecvată din toate punctele de vedere pentru activitatea didactică și medicală, din punct de vedere al dotării și a disponibilității cadrelor didactice sau a îndrumătorilor precum și ca integrare a activității medicilor rezidenți în toate aspectele medicale ale practicii curente.

Mecanismul de feedback este un instrument important pentru semnalarea și ameliorarea deficiențelor oricărui sistem”, susțin inițiatorii, un grup de parlamentari de la USR, în expunerea de motive.

De asemenea, aceștia propun implicarea colegiilor profesionale – Colegiul medicilor, Colegiul farmaciștilor, Colegiul medicilor stomatologi în evaluarea necesarului pe specialități de locuri la rezidențiat.

„Organismele profesionale evaluează constant deficitul pe specializări și e firesc să facă propuneri de alocare către Ministerul Sănătății”, mai susțin inițiatorii.

sursa: senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax