Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medicii Spitalului din Alba Iulia nu și-au dat seama că o fetiță avea mâna ruptă. La Sibiu, pediatrii i-au pus mâna în ghips

Publicat

Medicii Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba nu au văzut fractura la mână a unei fetițe de 5 ani, din oraș. 

După ce au consultat-o și i-au făcut o radiografie, au concluzionat că fata are doar o contuzie și i-au recomandat părinților să folosească un unguent pentru dureri. 

Însă durerile fetiței au continuat, așa că părinții au mers cu ea la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, unde medicii de acolo au văzut că minora avea mâna fracturată și i-au pus-o în ghips. 

Cazul a fost detaliat de mama fetei pentru reporterii alba24.ro. De asemenea, femeia a trimis pe adresa redacției și cele două documente emise de unitățile medicale.

UPDATE 15.00: Reprezentații unității medicale din Alba Iulia au oferit un punct de vedere referitor la incident. Acesta poate fi citit la sfârștiul articolului.

În linii mari, povestea accidentării este una simplă și frecvent întâlnită la cei mici.

Fetița, A.M., în vârstă de 5 ani și opt luni, din Alba Iulia, a căzut în cursul zilei de luni, 25 septembrie, în timp ce se juca. Cum fetița acuza dureri în zona mâinii, părinții au mers cu ea la UPU Alba Iulia.

La unitatea medicală a fost consultată, potrivit mamei, de către un medic pediatru, iar apoi a fost trimisă pentru o radiografie.

După ce i-a fost citită radiografia, medicul ar fi concluzionat că este vorba despre o contuzie și i-au spus mamei să o dea cu unguent în zona în care are dureri.

Mai mult de atât, mama fetei susține că medicul i-ar fi spus că dacă problema persistă să meargă la Sibiu, deoarece la Alba Iulia nu ar exista un medic pediatru ortoped.

Mâna în ghips pentru trei săptămâni

În cursul serii de luni, 25 septembrie, fetița avea dureri, iar din acest motiv vpărinții au dus-o la Spitalul Pediatric din Sibiu.

Aceasta a fost consultată de către un medic pediatru care, potrivit mamei, și-ar fi dat seama din prima că fetița ar avea mâna ruptă.

La spitalul din Sibiu a mai făcut o radiografie, iar diagnosticul a fost fractură metafiză distală radius drept.

Drept urmare, i-au pus mâna în ghips pentru trei săptămâni.

În data de 16 octombrie fetița va merge iar la Sibiu pentru consult, a mai transmis mama acesteia.

Ce spun reprezentanții spitalului

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au reacționat în urma incidentului în care medicii de la UPU nu au văzut că o fetiță de cinci ani avea mâna fracturată.

Vezi cum au reacționat medicii,în articolul de mai jos.

CITEȘTE ȘI: Reacția Spitalului din Alba Iulia după ce medicii nu au văzut că o fetiță de cinci ani avea mâna ruptă. Ce radiografie au făcut

Medicii susțin că fetița acuza dureri la cot și că radiografia a fost făcută în zona în care pacienta a indicat că are duereri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Tito

    miercuri, 27.09.2023 at 12:20

    Daca sunt asa de prosti medicii din Alba, cum se discuta pe facebook, de ce drac nu merge lumea direct la sibiu sau cluj?

  2. x

    miercuri, 27.09.2023 at 13:38

    alt caz: nici la Aiud nu au vazut la urgente ca mana este rupta, nici radiografie nu au dorit sa faca!

  3. David

    miercuri, 27.09.2023 at 14:02

    eu am fost cu ea numa avea că tușesc

  4. Cornelia

    miercuri, 27.09.2023 at 14:39

    Rusine la ce salarii au, nu sunt nici pregatiti, oare dorm in garzi?
    Atentie, astia au leafa de 20000 de lei/luna, pe perioada pandemiei au avut si 30000 de lei NET!!!
    Verificati la fisierul spitalului, are transparenta salariilor afisata???
    PRESA,PE EI!!!

  5. FLORIN ANTONE

    miercuri, 27.09.2023 at 18:57

    BĂTAIE DE JOC la UPU ALBA IULIA iar Managerul general, Managerul medical, Șeful DSP Alba și Președintele Colegilor Medicilor din județul Alba nu iau măsuri pentru corectarea derapajelor…..
    Mult incorectitudini sunt mușamalizate…. OARE de unde vine o astfel de comportare?….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax