Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Medicii vor putea acorda consultaţii private în spitalele de stat şi îşi vor mări veniturile. Proiect de lege adoptat la Senat

Publicat

spitalSenatul a adoptat marţi, 9 iunie, propunerea legislativă cu privire la prestarea de servicii şi acte medicale la cererea pacientului, în spitalele publice. Astfel, medicii ar putea câștiga mai bine, dacă acceptă să muncească peste program. Și nu doar în clinicile particulare, așa cum se întâmplă în prezent, ci și în spitalele de stat.

Printre inițiatori se numără și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Senatul este prima Cameră sesizată.

Proiectul prevede ca în spitalele publice doctorii să poată consulta, interna și opera în regim privat orice caz venit la solicitarea pacienților. Toate actele medicale vor fi pe bani și ar putea avea loc după programul normal de lucru. Cine vrea poate să rămână cateva ore în plus ca să îngrijească bolnavi contra cost, fără să-i mai cheme în cabinetele și clinicile private.

Potrivit amendamentelor adoptate de Comisia de sănătate a Senatului, însuşite de plen, furnizarea serviciilor cu plată se va face prin intermediul personalului medical propriu sau, la cererea expresă a pacientului, prin personal medical nominalizat. Personalul medical desemnat poate fi din unitatea medicală respectivă sau nu.

Metodologia de calcul a costurilor aferente serviciilor medicale furnizate, a investigaţiilor, tratamentelor, serviciilor de cazare şi alimentaţie din unităţile medicale publice se va aproba prin hotărâre de guvern.

Gărzile și urgențele nu vor fi afectate. Medicii care sunt de gardă nu au voie să dea consultații private.

Propunerea urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților care este for decizional în acest caz.

sursa: realitatea.net, stirileprotv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax