Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medicul Apusenilor. Cristian Ciubotarescu trăiește izolat pentru a-i trata pe cei 1.500 de moți din Gârda de Sus

Publicat

doctor

A  lăsat viața de oraș pentru a avea grijă de oamenii din inima Apusenilor. Bate munţii la picior în lung şi lat ca să ajungă la pacienţii lui pierduţi prin cătunele agăţate de munte. Comuna Gârda de Sus are 17 sate aruncate pe munţi, pe o rază de 40 de kilometri. Cu barbă albă, Christian Ciubotarescu, meicul de familie dein aceste locuri pare un Moş Crăciun care bate la porţile moţilor ca să le aducă alinare.

Într-o vreme în care ne pleacă medicii pe capete în Occident în căutarea unui trai mai bun, doctorul Christian Ciubotărescu a ales să rămână aici, într-un loc izolat. A fost atras de oameni şi de peşterile din zonă şi de 25 de ani se lupta să ţină sănătos un colţ de Rai.

dr

Un loc ascuns din inima Apusenilor. Pe drumul care şerpuieşte printre pajişti proaspăt curăţate, încărcat cu bagaje şi lătrat de câini, un domn păşeşte apăsat spre cătunele agăţate de munte, scrie protv.ro.

De 25 de ani este medic de familie pentru oamenii acestor locuri. Drumurile sunt proste, aşa că doctorul ia la pas zilnic munţii pentru a-şi vizita pacienţii.

Vorbeşte blând, cu respect şi răbdare, iar oamenii locului l-au pus la suflet.

“Imi place să pot să-i ajuta. Nu ştiu, e un sentiment pe care nu-l pot descrie. Unora le place la păcănele. Pentru mine senzaţia asta e obţinută prin faptul că poţi să ajuţi. Poţi să ajuţi pe cineva, să se simtă mai bine”, spune medicul.

Cristian Ciubotarescu s-a născut în Bucureşti, a terminat Facultatea de Medicină imediat după Revoluţie cu zece, a lucrat o vreme la camera de garda din Spitalul Floreasca, dar pentru că e pasionat de speologie şi-a mutat viaţa în Apuseni. Asta în condiţiile în care mai toţi colegii lui au ales să plece în Occident.

A ajuns aici pe vremea când locul era total rupt de lume.

Garda de sus e o comună săracă, în cele 17 sate mai trăiesc doar 1.500 de suflete. Abia acum, după mulţi ani a reuşit să stranga bani pentru a repara cabinetul medical aflat sub primărie.

Trăieşte singur pentru că încă nu şi-a găsit o consoartă care să accepte să trăiască aici, la ţară. Între sate, cât se poate merge cu maşina.

Unde drumul se intrupe, localnicii îl aşteaptă cu căruţă. Privind la aceste locuri, de o frumuseţe aparte înţelegi ce-a găsit aici medicul Ciubotarescu. El a fost atras însă de minunile ascunse în străfundurile munţilor.

Sursa: Protv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax