Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Medicul Apusenilor. Cristian Ciubotarescu trăiește izolat pentru a-i trata pe cei 1.500 de moți din Gârda de Sus

Publicat


doctor

A  lăsat viața de oraș pentru a avea grijă de oamenii din inima Apusenilor. Bate munţii la picior în lung şi lat ca să ajungă la pacienţii lui pierduţi prin cătunele agăţate de munte. Comuna Gârda de Sus are 17 sate aruncate pe munţi, pe o rază de 40 de kilometri. Cu barbă albă, Christian Ciubotarescu, meicul de familie dein aceste locuri pare un Moş Crăciun care bate la porţile moţilor ca să le aducă alinare.

Într-o vreme în care ne pleacă medicii pe capete în Occident în căutarea unui trai mai bun, doctorul Christian Ciubotărescu a ales să rămână aici, într-un loc izolat. A fost atras de oameni şi de peşterile din zonă şi de 25 de ani se lupta să ţină sănătos un colţ de Rai.

dr

Un loc ascuns din inima Apusenilor. Pe drumul care şerpuieşte printre pajişti proaspăt curăţate, încărcat cu bagaje şi lătrat de câini, un domn păşeşte apăsat spre cătunele agăţate de munte, scrie protv.ro.

De 25 de ani este medic de familie pentru oamenii acestor locuri. Drumurile sunt proste, aşa că doctorul ia la pas zilnic munţii pentru a-şi vizita pacienţii.

Vorbeşte blând, cu respect şi răbdare, iar oamenii locului l-au pus la suflet.

“Imi place să pot să-i ajuta. Nu ştiu, e un sentiment pe care nu-l pot descrie. Unora le place la păcănele. Pentru mine senzaţia asta e obţinută prin faptul că poţi să ajuţi. Poţi să ajuţi pe cineva, să se simtă mai bine”, spune medicul.

Cristian Ciubotarescu s-a născut în Bucureşti, a terminat Facultatea de Medicină imediat după Revoluţie cu zece, a lucrat o vreme la camera de garda din Spitalul Floreasca, dar pentru că e pasionat de speologie şi-a mutat viaţa în Apuseni. Asta în condiţiile în care mai toţi colegii lui au ales să plece în Occident.

A ajuns aici pe vremea când locul era total rupt de lume.

Garda de sus e o comună săracă, în cele 17 sate mai trăiesc doar 1.500 de suflete. Abia acum, după mulţi ani a reuşit să stranga bani pentru a repara cabinetul medical aflat sub primărie.

Trăieşte singur pentru că încă nu şi-a găsit o consoartă care să accepte să trăiască aici, la ţară. Între sate, cât se poate merge cu maşina.

Unde drumul se intrupe, localnicii îl aşteaptă cu căruţă. Privind la aceste locuri, de o frumuseţe aparte înţelegi ce-a găsit aici medicul Ciubotarescu. El a fost atras însă de minunile ascunse în străfundurile munţilor.

Sursa: Protv.ro


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Iluminat public modernizat în cinci zone ale orașului Alba Iulia. Alte două treceri de pietoni vor avea senzori de prezență

Publicat

Primăria Alba Iulia pregătește documentația pentru semnarea contractului de finanțare a unei investiții în valoare de peste 8 milioane de lei prin care să fie modernizat și extins sistemul de iluminat public în cinci zone ale orașului. Acest proiect include și 2 treceri de pietoni ce vor fi iluminate cu sistem cu senzori. Pe lângă […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURI la primării, școli, spitale și alte instituții publice din județul Alba. Condiții pentru candidați

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Spitalul Municipal Sebeș – director medical Condiții: absolvenți de învățământ universitar de lungă […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

MARȚI: Ședință a Consiliului Local Alba Iulia. Alegerea viceprimarului, buget pe 2020, modernizări și alte investiții

Publicat

primaria alba iulia

Consilierii locali din Alba Iulia se reunesc marți, 18 februarie, de la ora 13.00, în ședință extraordinară. Vor avea de aprobat 18 proiecte, printre care confirmarea oficială a demisiei viceprimarului Gabriel Pleșa, alegerea altui viceprimar, validarea mandatelor pentru doi consilieri locali – Rareș Buglea și Maria Onețiu, în locul celor care au demisionat și au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo lunară. Temperaturi maxime și precipitații, la final de februarie și în primele săptămâni de primăvară

Publicat

ghiocei

Vremea va fi mai caldă decât de obicei în următoarele patru săptămâni. Vor mai fi și câteva zile cu ploi și ninsori, însă precipitațiile vor fi puține, comparativ cu alți ani. Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme valabilă până în 16 martie. În a doua jumătate a lunii februarie, în județul Alba, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate