Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Medicul din Aiud acuzat de proxenetism, trimis în judecată sub control judiciar. În dosarul lui Molnar Geza sunt inculpate şi două femei

Publicat

Medicul din Aiud acuzat de proxenetism a fost trimis în judecată. Procurorii DIICOT au finalizat ancheta şi dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba. Molnar Geza (68 de ani), fost consilier local şi membru PDL, este judecat împreună cu două femei, una dintre ele fiind concubina sa.

UPDATE: Bărbatul s-a aflat în arest preventiv, însă la primul termen din 8 aprilie instanţa a decis înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel. Deocamdată, inculpatul rămâne în arest până la o hotărâre definitivă în acest sens.

Fostul consilier local a fost reţinut acum o lună, în urma unei acţiuni DIICOT, fiind acuzat că a racolat trei fete, una dintre ele o adolescentă în vârstă de 15 ani, pe care, prin înşelăciune, le-a convins să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi. Potrivit procurorului-şef DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, inculpatul „le-a atras promiţându-le că le va ajuta, în diferite ipostaze şi cu anumite persoane şi în funcţie de calitatea sa, să aibă anumite beneficii şi materiale şi de promovare, din punct de vedere personal”.

Mureşan a spus că „inculpatul nu beneficia neapărat de avantaje materiale directă, adică nu sumele pe care le obţinea de la cele trei persoane de sex feminin, pentru care intermedia practicarea prostituţiei, ci erau şi de altă natură de genul influenţă, câştigarea prieteniei şi alte lucruri cu privire la clienţi”. Potrivit aceleiaşi surse, persoanele care au întreţinut relaţii sexuale cu victimele „erau oameni din anturajul inculpatului, oameni de afaceri, oameni din diferite medii cu atribuţii”.

Pe minora de 15 ani, Molnar Geza a convins-o să se prostitueze promiţându-i că o va ajuta să se realizeze şi că prietenele ei nu au posbilitatea să ia legătura cu persoane influente ca şi el, „că o va ajuta să ajungă tot mai sus, că nu i se va întâmpla nimic dacă o ţine pe lângă el pentru că are o anumită poziţie, poziţia respectivă îi va permite să îi asigure şi ei şi celorlalte două un anumit statut”, a precizat Mureşan.

Întâlnirile între victime şi clienţi se desfăşurau pe raza judeţului Alba, respectiv la diferite pensiuni din municipiul Aiud, Teiuş, Alba Iulia, Sebeş sau, potrivit procurorului-şef, „în spaţiile din împrejurul localităţii, în maşini”.

Mureşan a precizat că în acest caz persoanele care întreţineau relaţii sexuale cu cele trei victime nu erau numai din judeţul Alba, fiind indentificaţi clienţi din toată ţara.

Citeşte şi Consilier local PDL din Aiud, reţinut de DIICOT pentru trafic de minori. Este acuzat că a intermediat întâlniri între prostituate şi clienţi

Molnar Geza (68 de ani), de profesie medic de familie, şi-a pierdut ulterior funcţia de consilier local şi a fost exclus din PDL Alba.

În dosarul aflat pe rolul Tribunalului Alba mai apar ca inculpate Loredana Florina Bârluţ şi Daniela Cernea. Una dintre ele este concubina medicului, iar cealaltă mama tinerei exploatate sexual. Loredana Florina Bârluţ este şi parte civilă, prin Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax