Connect with us
Publicitate

AIUD

Medicul din Aiud, Bogdan Popa, navighează pe apele din Italia cu o barcă cu vele și oferă consultații cardiologice gratuite

Publicat

Fostul manager al Spitalului din Aiud, Bogdan Popa, face parte dintr-un proiect medical inedit. Acesta, alături de asistenta Olivia Nicoleta Mureșan, efectuează controale gratuite cardiologice, în porturile din Italia. 

Mai exact navighează din port în port și consultă localnicii. Povestea doctorului Bogdan Popa, este detaliată în ziarul gazetaromanească.com, de jurnalista Crina Suceveanu.

Bogdan Popa face parte din proiect de mai mulți ani. Este un proiect al fundației Cardioteam, alături de Liga Navală italiană.

CITEȘTE ȘI: Medicul Bogdan Popa, fost manager al Spitalului Aiud își lansează o carte de poezii. Poemele fericirii și schimbare de perspectivă

Scopul proiectului este unul simplu: consultarea localnicilor din porturile italiene.

Jurnalista Crina Suceveanu s-a întâlnit cu medicul din Aiud, la bordul bărcii cu vele ”Dulcineea”.

În cursul călătoriei medicul a descoperit mai multe probleme ale pacienților, și chiar o afecțiuni destul de grave: anevrisme de aortă.

«Am găsit anevrisme de aortă, care poate fi o problemă foarte serioasă-pentru că aorta se poate dilata fără să đea semnale; dacă faci o ecografie poți să vezi  care sunt dimensiunile aortei iar dacă ele sunt prea mari, evident, înseamnă că pacientul va trebui să facă și controale regulate, la șase luni, un an, iar dacă sunt modificări interceptate, se poate interveni chirurgical, a spus Bogdan Popa Citat de gazetaromanească.com.

Controlul de pe vas se va încheia în luna septrembrie la Trieste.

sursă foto: Facebook, Bogdan Popa.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 18.03.2024 at 12:38

    Bravo frate, pe când şi medici italieni pentru aceiaşi cauză în Romania ? Never.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax