Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Meditaţii gratis pentru elevii care participă la concursurile şcolare

Publicat

Cadrele didactice care pregătesc elevi pentru concursurile şcolare, în afara orelor de curs sunt obligate să ofere meditaţii gratis. Acestea sunt noile dispoziţii emise de Ministerul Educaţiei, care interzic profesorilor să condiţioneze în orice fel participarea tinerilor la competiţiile şcolare organizate. Ministerul Educaţiei va transmite acest mesaj prin intermediul inspectoratelor şcolare tuturor directorilor unităţilor de învăţământ, care vor fi obligaţi să afişeze nota ministerului în cancelarie.

Cadrelor didactice li se va interzice expres solicitarea unei sume de bani în schimbul pregătirii elevilor pentru concursurile şcolare, la fel ca şi împiedicarea copiilor să participe la astfel de competiţii. Potrivit dispoziţiei emise de Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare sunt obligate ca, pe durata acestei săptămâni, să evalueze impactul  participării elevilor la concursurile şcolare.

În Alba Iulia, costul unei ore şi jumătate de meditaţii variază între 20 de lei şi 50 de lei, în funcţie de materia pentru care sunt pregătiţi elevii. Părinţii susţin că timpul nu le permite să îi ajute pe copii, aşa că preferă să îi trimită la ore, pentru a se asigura că vor obţine note satisfăcătoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax