Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Meditații gratuite pentru cei care nu au promovat Bacalaureatul, la mai multe licee din Alba. Profesorii lucrează în regim de voluntariat

Publicat

Profesorii vin din vacanță la școală, pentru a-i ajuta pe elevii care nu au promovat în prima sesiune de Bacalaureat. Profesorii voluntari acordă meditaţii la sediile liceelor care au obţinut promovabilitate scăzută în cadrul examenului final. Elevii sunt pe ultima sută de metri, având în vedere că probele încep la sfârşitul acestei luni.

La nivelul județului Alba a început pregătirea elevilor pentru a doua sesiune de Bacalaureat, ce va începe pe 22 august, cu probele de competențe. Cadrele didactice oferă meditații gratuite elevilor, în regim de voluntariat. Acestea se organizează, după un orar stabilit, la fiecare liceu unde au existat foarte mulți elevi nepromovați la Bacalaureat. Reprezentantul Sindicatului Învățământ Alba, Ioan Stanca, a spus însă că aceste meditații ar trebui susţinute de directori și inspectorii școlari, care trebuiau să cunoască nivelul de pregătire al elevilor din timpul anului școlar.

În funcție de solicitările venite din partea elevilor, profesorii asigură ședinte de meditații pentru limba româna, matematică, geografie, istorie sau alte materii la care tinerii întâmpină dificultăți. În Alba Iulia, cel mai mare număr de elevi nepromovați se regăseşte la Colegiul Tehnic „Apulum”, Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”. De asemenea, sunt organizate ore de meditații gratuite la Cugir, Arieșeni, Câmpeni, Aiud, Ocna Mureș şi în alte localităţi din judeţ.

În opinia profesorului Ioan Stanca, președintele Sindicatului Învățământ Alba, rechemarea cadrelor didacțice din concediul de odihnă este o măsură abuzivă.  Potrivit art. 151, aliniatul 2 din Codul Muncii, publicat în Monitorul Oficial nr. 345 din 18 mai 2011, “angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz, angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă”.

În cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat, probele scrise sunt programate să înceapă pe data de 29 august, iar în 4 septembrie vor fi afișate rezultatele și se pot depune totodată contestațiile. În județul Alba sunt înscriși, pentru a susține cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, peste 2000 de elevi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax