Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Meditațiile pentru elevi, soluția găsită de unii părinți din Alba în plină epidemie. Cât costă orele la materiile importante

Publicat

Orele în format hibrid și școala online la care participă elevii îi fac pe părinți să apeleze la meditații într-o măsură mai mare decât în anii trecuți.

”Orele” în privat par a fi noua soluție pentru ca aceștia să nu piardă informație la materiile importante, de examen. 

Vezi și TOATE școlile vor fi închise timp de trei zile, înainte și după alegeri. Cursurile se fac online, părinții pot cere zile libere plătite

Fenomenul se petrece în toată țara, iar Alba nu face excepție. Majoritatea elevilor iau ore de la profesorii lor de la școală, dar variantele altrnative sunt disponibile online, pe siteurile de mică publicitate și anunțuri.

La Alba Iulia, de exemplu, părinții unui elev pot găsi rapid un meditator pentru copil, indiferent de materia la care doresc să îl mediteze în privat.

”Ofer meditații la Engleză, Germană și Franceză orice nivel. Ma pot deplasa si la domiciliul clientului. Tarife pentru sedinte: Engleza 45RON/2 Ore Germana 50 RON/2 Ore si Franceza 40 RON/2 Ore” sună un asemenea anunț.

Prețuri mai mari la anumite materii

Prețurile cresc dacă vorbim de materii ”strategice” cum sunt Limba și literatura română sau Matematica.

În acest caz, prețurile pot ajunge și la 100 de lei pe ședință, însă există și variante la 60-80 de lei.

”Da, suntem nevoiți să îi dăm copilului ore pentru că nu considerăm că în actualele condiții în care a început școala poate ține pasul cu materia și cu exiențele. Vlad este în clasa a VIII-a este foarte important să îi dăm ore. Este scump, pot să vă spun. Pe lună plătim peste 800 de lei pentru trei materii, matematică, română și engleză” spune Adriana M., din Alba Iulia.

Vlad are și un frate mai mic, iar părinții sunt convinși că și acesta va avea nevoie de ”ore”, chiar dacă nu trebuie să susțină examene în acest an.

La rândul lor, profesorii considerați foarte buni, au deja agenda plină.

Mai sunt însă variante online. Cele mai multe anunțuri de pe siteurile de profil sunt axate pe meditațiile la matematică, dar există și anunțuri care le promit elevilor ajutor la teme.

”Ofer suport în ințelegerea/efectuarea dar și aprofundarea materiilor predate la școală în special pentru elevii din clasele IV-VI. (…)

Astept mesajele dumneavoastră daca rabdarea în a face teme cu cel mic este pe punctul de a se termina sau dacă pur și simplu simțiți ca are nevoie de ajutor.

Prețul pentru fiecare ședința (o sedinta dureaza doua ore) este de 40 lei” este mesajul unui alt anunț.

Potrivit unui raport al Ministerului Educației, 47 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a și 42 la sută dintre cei de clasa a XII-a au participat frecvent la meditații sau pregătire suplimentară în perioada suspendării cursurilor față în față.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax