Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mega-ancheta DNA în Alba: Șefi din Poliție, afaceriști si funcționari, suspectați de implicare în “mafia lemnului”

Publicat

Mega-ancheta DNA, care vizează polițiști din cadrul IPJ Alba, funcționari și oameni de afaceri, continuă în județ. Potrivit surselor Alba24, perchezițiile au vizat birourile unor șefi din Poliție, dar și domiciliile acestora. 

Ar fi fost vizitați de procurori mai mulți șefi ai IPJ, iar birourile acestora, dar și locuințele personale, ar fi fost percheziționate.

De asemenea, sunt vizați și polițiști din județ, de la circulație și de la posturile de poliție din Apuseni și Valea Sebeșului și câțiva afaceriști.

Deocamdată, în anchetă nu au fost făcute publice nume de suspecți.

Este vorba despre cea mai mare investigație pornită de DNA în județ, în ultimii ani.

Procurorii suspectează că o parte dintre ei ar fi primit mită sau ar fi comis fapte de abuz în serviciu pentru a nu își îndeplini sarcinile de verificare prevenire și control a traficului de masă lemnoasă, potrivit unui comunicat al DNA.

Oamenii legii vor să afle dacă a existat un palier de protecție instituțional pentru ceea ce s-ar putea numi ”mafia lemnului”.

Transporturi de lemn reclamate pentru a vedea reacția polițiștilor

Potrivit unor surse, în ultima perioadă, polițiști de la Serviciul de Operaţiuni Speciale ar fi fost în Apuseni pentru a urmări transporturile de lemn și sunau la 112, pentru verificarea acestora. Însă de cele mai multe ori, mașinile cu lemn ar fi fost lăsate să plece.

Polițiștii sunt suspectați că ar fi oferit o presupusă protecție unor firme care tăiau ilegal lemn, iar în plus, aceste firme accesau fonduri europene.

DNA a transmis că dosarul vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate corupției și de fraudare a fondurilor europene, comise în cursul anilor 2021 și 2022.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului General al Poliției Române, Direcției Generale Anticorupție, Direcției de Operațiuni Speciale și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 10.06.2022 at 21:36

    Păi aşa ceva se întâmplă de n ani aici şi nimeni nu i-a deranjat. Oare care-i mobilul,că asa ceva nu se face din senin şi mai ales la lemn. Totuşi dacă au avut protecţie (95%) se va pune batista pe ţambal, cum deja se obişnuieşte în România.

  2. Tudor

    vineri, 10.06.2022 at 23:49

    112 este de fapt 111 ghici cine lipsește.

  3. Padurea

    sâmbătă, 11.06.2022 at 04:27

    Daca cineva devine curios cu adevarat, extinde ancheta si la nivelul primariilor. Ar afla multe !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax