Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Membri ai Consiliului Judeţean al Elevilor Alba la Bucureşti pentru votarea secretarului Consiliului Național al Elevilo

Publicat

elevi

consiliul judetean al elevilor alba În perioada 13-15 martie, reprezentanţii judeţelor s-au întâlnit la Bucureşti pentru a-şi alege secretarul Departamentului de Comunicare și Educație (Relații Externe), după ce liderii elevilor nu au validat unicul candidat pentru această funcție în cadrul sesiunii de alegeri desfășurate în luna februarie 2015 la Craiova.

În urma acestor alegeri noul secretar al Departamentului de Comunicare și Educație (Relații Externe) este Eusebiu Tudoroiu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Prahova.

Deschiderea oficială, precum şi atelierele de lucru s-au desfăşurat la Colegiul Naţional „Matei Basarab” din Bucureşti. La deschidere au luat parte reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, ministrul Sorin Cîmpeanu şi consilierul Albert Craiu, Șerban Iosifescu, preşedintele Agenţiei Romane de Asigurare a Calităţii Învăţământului Preuniversitar, dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Liliana Toderiuc, inspector general adjunct la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, ai Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, ai organizaţiilor studenţeşti, printre care ANOSR, CTR, UNSR şi USR.

Un alt punct important de pe agenda evenimentului a fost dezbaterea și aprobarea Statutului Consiliului Școlar al Elevilor Junior și a Statutului Alumnilor, documente la care reprezentanții elevilor au lucrat în prima parte a mandatului. În plus, liderii elevilor din România au avut posibilitatea să aducă amendamente la regulamentele interne, precum Regulamentul de Funcționare al CNE.

Cel mai important aspect care a fost considerat în cadrul întâlnirii de la București a fost votarea strategiei de dezvoltare a Consiliului Național al Elevilor, care trasează direcțiile pe care structura reprezentativă a elevilor le va urma în acest mandat. De asemenea, s-a dezbătut  un plan de acțiune pentru implementarea unui set de chestionare la nivel național, oferind posibilitatea elevilor din România să își exprime opinia cu privire la probleme actuale cu care sistemul de învățământ să confruntă, în vederea găsirii celor mai eficiente soluții.

foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax