Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Membrii Comisiei de Muncă, Familie și Protecție Socială a PNL Alba oferă informații și consiliere persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă

Publicat

sigla pnlJoi, 10 septembrie, a avut loc ședința Comisiei de Muncă, Familie și Protecție Socială a PNL Alba. În cadrul au fost abordate teme de interes social care afectează direct și în mod cotidian locuitorii județului. Totodată, membrii comisiei și-au declarat disponibilitatea de a oferi informații și consiliere persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Cu acest prilej au fost abordate câteva dintre temele de interes social care afectează direct și în mod cotidian locuitorii județului: nivelul sărăciei în muncă, munca la negru, abandonul școlar, mobilitatea geografică, problemele pensionarilor, numărul mare de persoane beneficiare de ajutor social (în prezent circa 5.300 de familii), lipsa calificărilor în meseriile deficitare pe piața locală a muncii sau șomajul.

În luna august, de exemplu, în județul Alba rata șomajului înregistrat a fost de 5,40 %, adică 9812 șomeri înregistrați, între care există 1452 de tineri sub 25 de ani și doar 2.308 sunt şomeri indemnizaţi; de asemenea, 7.504 sunt persoane aflate în căutarea unui loc de muncă înscrise în evidenţele AJOFM Alba, fără a beneficia de drepturi băneşti, dintre acestea 3.579 sunt șomeri provniți din mediul privat.

Membrii comisiei își declară disponibilitatea de a oferi informații și consiliere persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă (tineri, adulți, persoane de vârsta a treia) precum și celorlalte categorii de persoane aflate în situație de risc și excluziune socială. Persoanele interesate pot obține detalii de la sediile PNL din municipiul Alba Iulia.

Biroul de presă al PNL Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax